După FC Barcelona - FC Basel, Alexandru Tudor a fost „ars“ la notă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegarea lui Alexandru Tudor la jocul din Liga Campionilor, FC Barcelona – FC Basel, 1-1, disputat pe 4 noiembrie, a încântat pe toată lumea. Tudor a avut parte de un meci uşor, mai ales

Delegarea lui Alexandru Tudor la jocul din Liga Campionilor, FC Barcelona – FC Basel, 1-1, disputat pe 4 noiembrie, a încântat pe toată lumea.

Tudor a avut parte de un meci uşor, mai ales după ce în tur gazdele se impuseseră cu 5-0. Din păcate, a făcut o greşeală majoră: la un duel între Thierry Henry (Barcelona) şi Carlitos (Basel), primul şi-a lovit adversarul cu palma peste faţă, umplându-l de sânge.

Arbitrul nu a luat nicio decizie, deşi se impunea cartonaşul roşu. Observatorul de arbitri al partidei, germanul Eugen Strigel, i-a reproşat acest lucru imediat după meci. Raportul observatorului a sosit miercuri la FRF, iar nota lui Tudor nu e deloc grozavă. E sub 8, ceea ce nu e în regulă. În mod normal, pentru gradul de dificultate al partidei, care a fost “uşor”, o notă de 8 ar fi fost OK.

Dacă ar fi luat peste această notă, un 8,1 sau 8,2, ar fi însemnat că observatorul l-a apreciat în mod deosebit. Surse federale ne-au spus că e 7,8, ceea ce se traduce că supervizorul nu a fost mulţumit de prestaţia lui Tudor, fiind cel mai slab calificativ obţinut pe plan internaţional în ultimul timp de un arbitru român.

“Nu fac niciun comentariu”, au fost singurele cuvinte ale lui Gheorghe Constantin, preşedintele CCA, când a fost întrebat despre calificativul obţinut de Tudor. Din cauza acestei note, este posibil ca Tudor să nu mai arbitreze vreun meci în actuala ediţie a Ligii Campionilor. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite