Cazul FC Sion: Atletico Madrid va reprezenta celelalte echipe din grupa I a Ligii Europa la TAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cluburile din grupa I a Ligii Europa l-au mandatat pe avocatul grupării Atletico Madrid pentru a le reprezenta, joi, la audierea de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul FC Sion, informează AFP.

"Nu am trimis reprezentanţi în Elveţia, însă echipele din grupă (Rennes, Atletico Madrid, Celtic Glasgow şi Udinese) vor fi reprezentate prin intermediul avocatului clubului Atletico", a declarat, miercuri, pentru AFP, directorul de comunicare al clubului Rennes, Jérôme Poupard.

TAS va analiza, joi, cazul grupării FC Sion, care contestă exluderea din Liga Europa, pentru că nu a respectat o interdicţie de a transfera jucători.

Săptămâna trecută, Tribunalul cantonal din Valais (Elveţia) a decis să "suprime" decizia tribunalului din Martigny, prin care şase jucători de la FC Sion au primit autorizaţia de a juca, deşi gruparea avea interdicţie de transfer din partea FIFA. "Astfel, tribunalul cantonal din Valais a urmat indirect recomandarea FIFA şi a SFL (Liga elveţiană) şi confirmă indirect decizia FIFA de a impune interdicţie de transfer pentru FC Sion", a anunţat forul internaţional.

Decizia tribunalului din Martigny a dus la"numeroase alte proceduri, precum şi la confuzie în ceea ce priveşte participarea jucătorilor la competiţiile naţionale şi internaţionale", a reamintit FIFA.

FC Sion este în litigiu cu FIFA şi UEFA la mai multe jurisdicţii din Elveţia pentru că nu a respectat o interdicţie de transfer a jucătorilor. Această interdicţie a dus la eliminarea din Liga Europa, competiţie sub egida UEFA.

FC Sion şi-a multiplicat recursurile pentru a fi reintegrată în Liga Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite