Exclusiv feminin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterele lui Fenerbahçe au demonstrat că sunt capabile să susţină echipa la fel ca bărbaţii
Suporterele lui Fenerbahçe au demonstrat că sunt capabile să susţină echipa la fel ca bărbaţii

La partida Fenerbahçe - Manisaspor, scor 1-1, în tribunele Stadionului „Sükrü Saracoglu“ au fost 41.000 de femei şi copii, bărbaţilor fiindu-le interzis accesul. Suporterele au creat o atmosferă superbă. Iniţial, Fenerbahçe trebuia să joace două meciuri fără spectatori, dar Federaţia a îndulcit sentinţa şi a oprit doar bărbaţii.

Federaţia de Fotbal din Turcia a găsit o soluţie inedită pentru problema huliganismului - au interzis bărbaţii pe stadion. Astfel, o echipă ce este sancţionată din cauza comportamentului violent al fanilor va permite accesul la meciuri numai a femeilor şi a copiilor sub 12 ani. Aceştia nu vor plăti bilet de intrare. Măsura a fost implementată, în premieră, marţi seară, la meciul Fenerbahçe - Manisaspor, scor 1-1, iar în tribunele arenei „Sükrü Saracoglu" din Istanbul au fost 41.000 de femei şi de copii!

În luna iulie, Fenerbahçe a jucat un amical cu Şahtior, iar fanii gazdelor au intrat pe terenul de joc şi i-au atacat pe oamenii de ordine şi pe ziarişti. Ei au dorit astfel să protesteze faţă de posibile sancţiuni împotriva clubului ce a fost implicat în scandalul meciurilor trucate din Turcia. Iniţial, Federaţia a decis ca Fenerbahçe să joace cu porţile închise două jocuri, dar ulterior a îndulcit sentinţa, oprind doar accesul bărbaţilor.

Jucătorii au aruncat cu flori în tribune

Înaintea startului jocului, fotbaliştii celor două echipe au aruncat cu flori în tribune, iar oaspeţii au fost întâmpinaţi cu aplauze, nu cu huiduieli. „Îmi voi aminti de acest joc toată viaţa. Nu vezi atâtea femei şi copii la un meci de fotbal", a spus căpitanul gazdelor,  Alex de Sousa. La fel de încântaţi au fost şi jucătorii de la Manisaspor. „A fost o atmosferă extrem de plăcută", a afirmat şi mijlocaşul Omer Aysan.

Soluţie şi pentru Liga I

Ideea turcilor ar putea fi aplicată şi în Liga I, mai ales că în acest debut de campionat am avut deja trei partide care s-au disputat fără spectatori. În prima etapă am avut Rapid - Vaslui, scor 3-0, în a doua etapă a fost Dinamo - Pandurii, scor 2-0, şi în etapa a patra s-a jucat „U" Cluj - Petrolul, scor 3-2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite