Excluse din cauza echipamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iranul îşi punea mari speranţe în naţionala feminină de fotbal (foto), pentru Olimpiada din 2012, de la Londra. Speranţe năruite însă fix îna­intea fluierului de start al partidei cu Iordania, de la 3 iunie, prima din grupa preliminară!

Pentru că toate jucătoarele iraniene au intrat pe teren înţolite din cap până-n picioare, observatorul FIFA din Bahrein a cerut suspendarea partidei.

Nu pantalonii lungi şi bluzele cu mânecă lungă au fost principalul motiv, ci „hijab"-urile (baticele ce acoperă capul şi gâtul femeii, conform conduitei islamice), considerate neregulamentare de forul mondial. Iordania a fost declarată câştigătoare cu 3-0 „la masa verde", la fel şi celelalte adversare din grupă (Vietnam, Thailanda şi Uzbekistan), astfel că Iranul nu va avea naţională feminină la Londra.

Miroase a motivaţie politică

Incidentul a stârnit controverse la Teheran, oficialii federali declarând că au avut inclusiv permisiunea lui Sepp Blatter pentru aceste echipamente şi că decizia observatorului din Bahrein a fost motivată politic.

Iranul (unde predomină şiismul) a protestat vehement la adresa înăbuşirii violente a protestelor şiite de la Manama, de către forţele de ordine din Qatar, un stat sunit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite