Europa, la picioarele lui Raul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul a înscris două goluri în meciul cu Hapoel Tel-Aviv
Raul a înscris două goluri în meciul cu Hapoel Tel-Aviv

Se poate spune că legendarul număr 7 al “galacticilor” de la Real Madrid şi-a atins obiectivul pentru care s-a transferat în Germania, la Schalke. După ce bătuse numeroase recorduri pe „Santiago Bernabeu”, lui Raul îi lipsea titlul de golgheter absolut în cupele europene.

Ibericul se afla aproape, la numai două lungimi de germanul Gerd Müller, fosta glorie a lui Bayern din anii '70. Într-o grupă cu Lyon, Benfica şi Hapoel Tel-Aviv, era doar o chestiune de timp până când istoricul record va fi egalat. Inevitabilul s-a produs miercuri seară, contra israelienilor pe teren propriu, într-un meci câştigat de Schalke cu 3-1.

Raul a marcat primele două goluri ale echipei din Gelsenkirchen, în minutele 2 şi 58, egalând astfel recordul lui Gerd Müller. Cei doi au acum câte 69 de reuşite în cupele europene, însă „departajarea" s-ar putea face ţinând gol de numărul de goluri din Liga Campionilor: avantaj Raul, scor 68 la 35. Performanţa poate fi considerată ca un „pansament" pentru spaniol, care în urmă cu o lună îşi văzuse depăşit recordul de goluri date la naţională în favoarea lui David Villa.

Messi vine tare din urmă

La 33 de ani, Raul nu poate sta prea mulţi ani liniştit în fruntea acestei ierarhii. Principala ameninţare nu e reprezentată de Şevcenko, Van Nistelrooy şi Inzaghi, ceilalţi atacanţi din Top 5, ci de argentinianul Leo Messi. Sud-americanul are doar 23 de ani şi a marcat până acum de 29 de ori pentru Barcelona în Europa.

Golgheteri all-time în cupele europene

Gerd Müller    69
Raul Gonzalez    69
Andrei Şevcenko    64
Ruud Van Nistelrooy    62
Filippo Inzaghi    61

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite