FOTBAL: Borcea: Dacă va mai exista vreo abatere, Dinamo va fi exclusă trei ani din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Borcea: Dacă va mai exista vreo abatere, Dinamo va fi exclusă trei ani din Europa
FOTBAL: Borcea: Dacă va mai exista vreo abatere, Dinamo va fi exclusă trei ani din Europa

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea, a declarat, marţi, la GSP TV, că gruparea dinamovistă a primit un ultim avertisment din partea UEFA şi că în cazul în care va mai exista vreo abatere în termen de doi ani, atunci va fi exclusă din cupele europene pentru trei ani.  


"În termen de doi ani dacă se mai întâmplă aşa ceva, vor fi măsuri drastice şi nu va fi uşor. Ne-au transmis prin fax că în cazul în care va mai exista o abatere, Dinamo va fi exclusă din Europa trei ani. În Cehia vor merge suporteri dinamovişti, dar îmi dioresc şi cred că vor fi cei adevăraţi. Dacă s-ar repeta ceea ce s-a întâmplat în meciul tur, e clar că vor să facă rău lui Dinamo. Putem fi consideraţi responsabili şi dacă se întâmplă ceva la un meci în deplasare. Jucăm cu drobul de sare şi acasă şi în deplasare. Sper ca suporterii dinamovişti să încurajeze echipa şi să vrea binele echipei. Amenda va fi plătită de club, nu se suporteri. Nu am vorbit cu ei zilele astea, nu am vorbit nici cu mama. Eu am ieşit ieri seară din spital şi nu am vorbit nici cu mama. Cu sănătătatea sunt bine, nu sunt probleme", a declarat Borcea.

Comisia de Disciplină a UEFA a decis, marţi, ca echipa Dinamo să piardă, la masa verde, cu scorul de 0-3 meciul cu Slovan Liberec, ca urmare a incidentelor din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa şi să joace următoarele trei partide în cupele europene cu porţile închise.

De asemenea, clubul Dinamo a fost amendat cu 50.000 de euro.

Meciul Dinamo - Slovan Liberec, din 20 august, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, scor 0-2, a fost întrerupt în minutul 88, după ce suporterii de la Peluza Cătălin Hâldan au pătruns pe pista de atletism din jurul terenului.

În minutul 86, un suporter al echipei Dinamo a intrat pe teren, el fiind oprit de stewarzi după o nouă încercare de a pătrunde pe gazon.

După imobilizarea acestuia, suporterii de la Peluza Cătălin Hâldan au păstruns pe pista de atletism a stadionului din Bulevardul Şoseaua Ştefan cel Mare, iar arbitrul a fluierat pentru ca jucătorii să intre la vestiare. În drum spre vestiare, fanii de la Tribuna a II-a au aruncat cu obiecte înspre jucători. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a îndepărta suporterii de la tribuna a II-a, în următoarele minute fanii părăsind tribunele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite