Ce schimbări de anvergură sunt pe băncile tehnice din Europa fotbalistică?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu s-au terminat bine campionatele din toate ţările de pe batranul continent şi deja mulţi antrenori şi-au găsit echipe noi. Veţi vedea că sunt nume mari, sume ameţitoare, dar şi dorinţe pe măsură. Adevarul.ro vă prezintă cele mai interesante mutări realizate în ultimele zece zile în fotnbalul mondial.

Leonardo (AC Milan) / in locul lui Carlo Ancelotti

Noul principal de la AC Milan, Leonardo, a afirmat că nu ar fi acceptat să preia gruparea rossoneră dacă nu ar fi fost "legat sentimental" de club şi a precizat că predecesorul său, Carlo Ancelotti, l-a încurajat cel mai mult în meseria pe care şi-a ales-o, informează presa italiană

"Sunt foarte fericit, este o zi specială pentru mine. Visam poate să ajung fotbalist şi nu să devin antrenor, însă o serie de circumstanţe m-au determinat să iau această decizie. Voi avea o misiunea grea şi frumoasă, pentru că sunt succesorul unui antrenor pe care îl respect foarte mult şi care m-a încurajat cel mai mult în această meserie. Vreu să mă bazez în continuare pe toţi jucători importanţi ai acestei echipe", a afirmat fostul internaţional brazilian, la prezentarea sa oficială în funcţia de antrenor al lui AC Milan.

Leonardo (39 de ani), campion mondial cu reprezentativa Braziliei în 1994, se va afla la prima sa experienţă pe banca tehnică a unui club. Ca jucător, acesta a evoluat la formaţii precum AC Milan, Valencia, Sao Paulo şi Paris Saint-Germain.  Din 2002, fostul mijlocaş face parte din staff-ul tehnic de la AC Milan, unde a ocupat pe rând posturile de director sportiv şi de responsabil pe piaţa transferurilor din America de Sud.

De altfel, Leonardo a fost cel care a convins actualele vedete Kaka şi Pato să semneze cu formaţia italiană. AC Milan a terminat sezonul în Serie A pe locul 3 şi va evolua direct în grupele ediţiei viitoare a Ligii Campionilor. Echipa patronată de Silvio Berlusconi a fost pregătită în ultimii opt sezoane de Carlo Ancelotti.

Emanuel Pelegrini (Real Madrid) / in locul lui Juande Ramos

Ultima echipă pe care Manuel Pellegrini (55 de ani) a antrenat-o e Villarreal, pe care a pregătit-o timp de 5 sezoane şi cu care a ajuns pina în semifinalele Ligii Campionilor. La Real Madrid, tehnicianul chilian il inlocuieşte pe Juande Ramos, care i-a antrenat pe "albi" în returul sezonului tocmai incheiat. Pellegrini a semnat un contract pe două sezoane cu Real Madrid . Pentru a-l aduce pe Pellegrini la Real, preşedintele madrilenilor, Florentino Perez, a fost nevoit să plătească o clauză de reziliere de patru milioane de euro celor de la Villarreal.

Instalat deja în funcţie, Perez si-a exprimat imediat dorinta de a reclădi "Realul Galactic", intenţionând să cumpere 5-6 jucători de mare clasă.Printre jucătorii pe care noul preşedinte al gruparii din capitala Spaniei doreste sa-i aduca se gasesc: Kaka (AC Milan), Ibrahimovic (Inter), Maicon (Inter), Xabi Alonso (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Manchester United) si Franck Ribery (Bayern Munchen).
In conducere, Perez a făcut deja primele transferuri: Zinedine Zidane va ocupa funcţia de consilier, iar argentinianul Jorge Valdano va fi director adjunct.

"Este o mândrie faptul că am fost ales să conduc un club precum Real Madrid, poate cel mai important din lune. Când am început această carieră, acum 23 de ani, mi-am zis: «Voi ajunge să antrenez într-o zi pe Real Madrid». În acest moment, acest vis a devenit realitate", a declarat tehnicianul chilian în vârstă de 55 de ani. De-a lungul carierei de tehnician, Pellegrini a mai antrenat pe Universidad de Chile, Palestino, naţionala Under-20 a statului Chile, Universidad Catolica, LDU Quito, San Lorenzo şi River Plate.

Carlo Ancelotti (Chelsea) / in locul lui Guus Hiddink

image



Italianul Carlo Ancelotti este noul antrenor al formatiei Chelsea Londra, tehnicianul fiind prezentat deja saptamana trecuta. Dupa o aventura de opt sezoane pe banca tehnica a lui AC Milan, unde a cucerit o data titlul in Italia, o Cupa, Supercupa, de doua ori Supercupa Europei si de doua ori Liga Campionilor, Ancelotti isi incearca norocul pe Stamford Bridge, unde va avea un salariu anual de 5,5 milioane de euro.

Tehnicianul a semnat un contract valabil pentru următorii trei ani, începând din 1 iulie. "Carlo era cel mai bun candidat pentru această funcţie. A demonstrat că are abilitatea de a construi echipe care să obţină trofee interne şi în cupele europene. Suntem siguri că toţi cei de la Chelsea îl vor întâmpina cu multă căldură şi aşteptăm să lucrăm cu el", se arată în comunicatul lui Chelsea Londra.

"Milan a fost pentru mine o experienţă foarte bună, am câştigat multe trofee, dar acum cred că era timpul să fac o schimbare. Chelsea a fost o mare oportunitate. Este debutul meu în Anglia şi nu va fi uşor, mai ales că trebuie să vorbesc foarte bine engleza, pentru o mai bună comunicare cu jucătorii şi colaboratorii", a spus Ancelotti.

"Chelsea şi Milan sunt mari echipe europene şi vor să câştige toate competiţiile, aşa că presiunea va fi la fel. În Italia meciurile sunt mai tacticizate, se axează mult pe defensivă. Am urmărit multe partide ale echipei, o cunosc destul de bine, are jucători foarte valoroşi", a adăugat noul antrenor al lui Chelsea Londra.

Jurnaliştii londonezi au dezvăluit că Ancelotti vrea să-i aducă pe „Stamford Bridge” pe doi dintre elevii săi favoriţi de la AC Milan, brazilianul Kaka şi italianul Pirlo. Antrenorul şi-a manifestat, de asemenea, interesul pentru alte două nume grele, togolezul Adebayor, de la Arsenal, şi argentinianul Tevez, de la Manchester United.


Frank Rijkaard (Galatasaray) / in locul lui Bulent Korkmaz

image


 
Fostul antrenor al Barcelonei, Frank Rijkaard, a semnat un contract pe doi ani de zile cu echipa turca Galatasaray, anunta presa din Turcia. "Rijkaard a fost numit la conducerea tehnică a echipei Galatasaray şi îi dorim mult succes", se arată în comunicatul dat publicităţii de clubul Cim Bom.

Olandezul în vârstă de 46 de ani îl va inlocui în functie pe turcul Bulent Korkmaz, care a demisionat în urma cu cateva zile pentru ca formatia nu si-a indeplinit obiectivele si a terminat sezonul abia pe locul 5. Presa turca sustine ca Rijkaard a semnat un contract pe doi ani cu Galatasaray, dar datele oficiale vor fi anuntate in zilele urmatoare. Fostul manager al Barcelonei, care a reusit sa castige de doua ori Primera Division si o data Champions League cu formatia catalana, Frank Rijkaard a semnat un contract pe o durata de doi ani cu Cim Bom Bom. Galatasaray a schimbat in acest sezon doi antrenori, Michael Skibbe si Bulent Korkmaz, ambii fiind nevoiti sa renunte datorita rezultatelor slabe, cum ar fi necalificarea in grupele Champions League (in dauna Stelei) si ocuparea locului 5 in campionatul intern.

Frank Rijkaard a antrenat ultima data pe FC Barcelona, gruparea pe care a pregatit-o intre 2003 si 2008, atunci cand a fost inlocuit cu Josep Guardiola. Cu gruparea catalană a câştigat două titluri de campion si doua Supecupe ale Spaniei, dar si Liga Campionilor in sezonul 2005-2006. El a mai fost antrenor si la nationala Olandei, dar si la formatia Sparta Rotterdam.


Walter Zenga (Palermo) / in locul lui Davide Ballardini

image



Zenga rămâne în Serie A, dar nu la Atletico Madrid, Lazio ori Sampdoria, echipele care l-au ofertat ân ultimul timp, ci la UC Palermo.  Zenga a refuzat oferte grele: 1,5 milioane de euro pe an i-ar fi dat cei de la Atletico Madrid, în timp ce romanii i-ar fi facut o ofertă de 400.000 de euro pe an. „Zenga a părăsit Catania, dar nu şi Sicilia. Trecerea sa este una spectaculoasă: a devenit noul antrenor al echipei din Palermo”, a scris „Gazzetta dello Sport”.
Vestea ca Zenga a semnat cu Palermo a venit ca o bombă pentru suporterii Cataniei, ştiută fiind rivalitatea dintre cele doua formaţii. Walter Zenga (49 de ani) a antrenat în cariera sa pe New England Revolution, Brera, National Bucureşti, Steaua Bucureşti, Steaua Roşie Belgrad, Gaziantepspor, Al Ain, Dinamo Bucureşti si Catania Calcio.
”Sunt foarte fericit ca am ajuns la o intelegere cu Zenga. Walter e un mare om, cu o mare determinare", a spus preşedintele lui Palermo, Maurizio Zamparini.Antrenorul în vârstă de 49 de ani a semnat un contract pe doua sezoane cu Palermo, cu optiunea pentru inca un an. În sezonul 2008/2009, Walter Zenga s-a aflat la conducerea tehnică a formaţiei Catania, care a ocupat poziţia a 15-a în clasamentul Serie A, cu 43 de puncte acumulate.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite