Euroderby-ul Ucrainei, primul act

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai puternice echipe din fotbalul ucrainean se luptă în această seară (ora 19.30, Telesport) pentru accederea în ultimul act al Cupei UEFA, performanţă fără precedent în această ţară, de la cucerirea independenţei în anul 1991.

Dinamo Kiev, cea mai titrată echipă din Ucraina, primeşte vizita lui Şahtior, creaţia omului de afaceri Rinat Ahmetov. Mijlocaşii Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat de la formaţia kieveană au de înfruntat echipa condusă de Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, la care joacă şi internaţionalul Răzvan Raţ.

Partida de foc dintre cele două mari rivale seamănă cu „euroderby-ul” dintre Steaua şi Rapid din sferturile de finală ale Cupei UEFA din primăvara lui 2006. Câştigătoarea dublei manşe va întâlni în finală o reprezentantă a Germaniei.

Tot diseară (ora 21.45, PRO TV), Werder Bremen şi Hamburg SV se bat pentru un loc în finala de la Istanbul de pe 20 mai.

Raţ: „Dacă înscriem la Kiev, ne calificăm”

Răzvan Raţ, fundaş al lui Şahtior Doneţk, este convins că, dacă echipa sa va da un gol în meciul de diseară, misiunea „minerilor” va fi mult mai uşoară în retur.

„Vom avea o partidă extrem de grea. Cred că şansele sunt împărţite în mod egal, dar vom încerca să marcăm cel puţin un gol în partida de joi, deoarece astfel vom fi favoriţi în retur. Partida nu va fi asemănătoare cu una din campionat, pentru că acum miza şi presiunea vor fi mult mai mari”, a declarat Răzvan Raţ pentru cotidianul „ProSport”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite