La Euro 2012, controlul biletelor se face folosindu-se o tehnologie austriacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Euro
Euro

Controlul la intrarea pe patru dintre cele opt stadioane ale Campionatului European de fotbal, care va avea loc în iunie, în Polonia şi Ucraina, va fi asigurat de o firmă cu tehnologie austriacă, Skidata, care va permite, în primul rând, identificarea eventualilor hooligans, graţie datelor biometrice.

Stadioanele ucrainene de la Doneţk şi Harkov şi arenele poloneze de la Wroclaw şi Varşovia au fost echipate cu tehnologia firmei Skidata, anunţă Agerpres. Directorul respectivei întreprinderi, Alfred Gunacker, a refuzat să precizeze suma plătită pentru acest contract. "Sistemele de acces pe stadioane pe baza datelor biometrice sunt posibile din punct de vedere tehnic", a afirmat Gunacker.

Sistemul său are drept scop împiedicarea intrării huliganilor. Toţi deţinătorii de bilet sunt conectaţi la o bancă de date: dacă numele este pe lista neagră, accesul pe stadion poate să fie interzis persoanei în cauză.

Firma speră să primească de la Uniunea europeană de fotbal aprobarea sistemului său de identificare facială, deja pus în practică la stadionul din Cracovia, care nu face parte, totuşi, dintre oraşele organizatoare la Euro-2012. Orice suporter care doreşte să intre pe acest stadion trebuie să se fotografieze şi să nu figureze într-o bancă de date care îl leagă de un fişier cu hooligans.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite