Eugen Trică, cel mai bun mijlocaş din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei mari foşti mijlocaşi români au stabilit ierarhia jucătorilor de creaţie. Cei mai mulţi au votat pentru fostul fotbalist al CFR-ului, recent transferat la Anorthosis. Ion Dumitru, Gheorghe Mulţescu şi Ilie Balaci şi-au exprimat pentru „Adevărul” preferinţele în privinţa fotbaliştilor de la mijlocul terenului.

Fotbalistul care l-a marcat pe brazilianul Pele la Campionatul Mondial din Mexic 1970, Ion „Liţă” Dumitru, l-a nominalizat pe primul loc al clasamentului pe mijlocaşul echipei CFR Cluj, Eugen Trică, recent transferat la Anorthosis Famagusta, în Cipru. „Este un adevărat lider, care organizează foarte bine jocul, şi este un bun pasator”, l-a caracterizat fostul stelist.

Pe poziţia a doua, Dumitru l-a pus pe senegalezul Ousmane N’Doye de la FC Vaslui. „Îmi place la el că nu fuge de minge. Într-un meci are cel puţin 30 de atingeri ale balonului şi dacă greşeşte zece, tot are o eficacitate foarte bună. Şutează la poartă, e un jucător complet”, a spus Liţă Dumitru despre fotbalistul de culoare. Pe locul 3, Dumitru l-a văzut pe Bogdan Mara, de la Unirea Urziceni.

N’Doye, un jucător puternic, dar cam dur

Gheorghe Mulţescu, fostul mijlocaş de la Jiul Petroşani şi de la Dinamo, a optat pentru prima poziţie pe argentinianul Juan Culio. „A dat două goluri la Roma, în Liga Campionilor, şi asta contează mult. E un jucător de creaţie, cu tehnică bună în regim de viteză”, l-a caracterizat Mulţescu pe fotbalistul de la CFR Cluj.

Pe locul 2, Mulţescu l-a nominalizat pe Adrian Cristea (Dinamo), iar pentru ultima treaptă a podiumului a ales patru jucători: Ljubinkovici şi N’Doye (FC Vaslui), Mara (Urziceni) şi Paraschiv (Oţelul).

„N’Doye e un fotbalist puternic, dar uneori prea dur în intervenţii”, a mai spus fostul dina­movist. „Minunea blondă” a Olteniei, Ilie Balaci, a fost scurt şi la obiect: „Pe primul loc îl văd pe Andrei Prepeliţă, de la Universitatea Craiova, urmat de Costin Lazăr, de la Rapid, şi de Eugen Trică”.

Eugen Trică

La 32 de ani a ajuns la apogeul carierei. Într-un sezon şi jumătate la CFR Cluj, timp în care a câştigat titlul de campion şi Cupa României, Trică a fost un adevărat lider de echipă. Singurul său mare regret este faptul că selecţionerul Victor Piţurcă nu l-a luat în lotul prezent la Euro 2008.

Ousmane N’Doye

În vârstă de 30 de ani, senegalezul a impresionat anul acesta prin tehnicitate şi forţă. Component al echipei naţionale a ţării sale, a trecut pe la mai multe grupări din Franţa, Portugalia şi Arabia Saudită. Evoluţia din ultimul sezon a atras atenţia „granzilor” din capitală, Steaua şi Dinamo.

Bogdan Mara

La 31 de ani, Bogdan Mara a fost „reinventat” de antrenorul Dan Petrescu la Urziceni şi transformat într-unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei ialomiţene. Creator şi finalizator al acţiunilor Urziceniului, mijlocaşul a impresionat prin vivacitatea cu care joacă fiecare meci.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite