Eto'o a participat la eliberarea în aer a mii de baloane în cadrul campaniei "CAN fără SIDA"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starul camerunez Samuel Eto'o a participat, luni, la eliberarea în aer a mii de baloane în cadrul campaniei "CAN fără SIDA", înainte de primele meciuri din Gabon din cadrul Cupei Africii pe Naţiuni 2012, Gabon - Niger şi Maroc - Tunisia.


"Să vorbim despre SIDA este încă un tabu. Celor care sunt bolnavi le este teamă să vorbească şi continuă să ducă această viaţă. Apoi apare o altă infecţie, iar apoi alta... Trebuie să se pună capăt acestei situaţii", a declarat Eto'o într-o conferinţă de presă.

Fotbalistul echipei Anji Mahacikala a precizat că sărăcia nu este o scuză: "Pentru că sunteţi săraci nu vă veţi proteja? Eu spun că nu. Nimic nu este mai scump decât viaţa".

Samuel Eto'o şi portarul reprezentativei Gabonului, Didier Ovono, au dat start, în 6 ianuarie, la Libreville, campaniei "CAN fără SIDA".

În cadrul acestei campanii, televiziunea gaboneză difuzează spoturi în care se explică faptul că pe durata unui meci mor de SIDA 300 de persoane şi în fiecare minut de prelungire se infectează alte cinci persoane.

Campania, organizată de fundaţia Sylvia Bongo Ondimba (n.r. - soţia preşedintelui gabonez Ali Bongo), este doar una din cele patru acţiuni umanitare oficiale ale CAN şi este susţinută de Confederaţia Africană de Fotbal. "CAN fără SIDA" îşi propune în special sensibilizarea tinerilor în ceea ce priveşte HIV, prin spoturi tv şi radio, precum şi prin caravane în care se distribuie prezervative şi teste gratuite de depistare a virusului.

Sloganul "3-0, Zero transmitere, zero decese, zero discriminare" se înscrie în obiectivul SIDA-zero al Onusida, conform fundaţiei gaboneze.

Potrivit unei statistici a fundaţiei Sylvia Bongo Ondimba, 63.000 de gabonezi au SIDA.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite