Eto’o, cel mai eficient atacant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerunezul a marcat 90 de goluri în cele 118 partide în care a evoluat pentru Barcelona. Barcelona iar a marcat şase goluri. De data aceasta, victime au fost cei de la Valladolid. Eto’o a fost eroul gazdelor, reuşind să marcheze de patru ori.

Barcelona a rămas pe primul loc în Primera Division şi după etapa din weekend. Catalanii au învins cu 6-0 pe Valladolid, patru dintre goluri fiind marcate de columbianul Eto’o. Kluivert a fost ultimul jucător ce a reuşit să dea patru goluri într-un meci. Asta se întâmpla în sezonul 2001/2002, când Barcelona a învins pe Tenerife tot cu 6-0.

Cu ajutorul golurilor marcate în jocul cu  Valladolid, Eto’o a ajuns la cota 90 în 118 partide şi a devenit cel mai eficient atacant din istoria Barcelonei.

Locul cinci în clasamentul All time

În prezent, acesta ocupă locul cinci în clasamenul celor mai buni marcatori ai lui FC Barcelona, fiind devansat de Cesar Rodriguez (195), Ladislao Kubala (131), Mariano Martin (97) şi Patrick Kluivert (90).

Camerunezul este şi golgheterul la zi al campionatului, având 13 goluri marcate în zece partide, toate reuşitele fiind din acţiune. „Cred că este pentru prima oară când reuşesc să marchez de patru ori într-un meci.

Nu cred că am fost jucătorul partidei pentru că nu am făcut decât să trimit mingea în poartă. Ceilalţi, în schimb, au jucat fenomenal”, a spus Eto’o.

Performanţa atacantului l-a impresionat pe preşedintele echipei Blaugrana, Joan Laporta, care nu a ezitat să-l laude. La finalul meciului, atacantul a păstrat mingea cu care s-a jucat, care va fi semnată de către toţi fotbaliştii Barcelonei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite