Fotbal-Avram (CCA): Etapa a 11-a a avut arbitraje normale, cu mici excepţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotbal-Avram (CCA): Etapa a 11-a a avut arbitraje normale, cu mici excepţii
Fotbal-Avram (CCA): Etapa a 11-a a avut arbitraje normale, cu mici excepţii

Vasile Avram, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a declarat cu prilejul unei conferinţe de presă că arbitrajele din etapa a 11-a a Ligii I de fotbal au primit calificative între bine şi foarte bine, cu excepţia celor de la jocurile Dinamo-Gloria Bistriţa, Pandurii Târgu Jiu - Unirea Urziceni.

''Etapa a 11-a, după părerea mea şi a CCA, a fost una normală din punct de vedere a calificativelor prestaţiilor avute de arbitri. Nu este o etapă care să ne bucure total, au existat şi excepţiile de la regulă, în care unii arbitri sau arbitri asistenţi au mai greşit. Noi considerăm că sunt lucruri normale, nu există şi nu vor exista arbitraje perfecte, fără greşeli. Încercăm să fie greşeli cât mai mici şi cât mai puţine'', a declarat Vasile Avram.

Şeful CCA a precizat că brigăzile de arbitri au primit calificative între bine şi foarte bine la jocurile Galaţi-Iaşi, Mediaş-Braşov, Cluj-Timişoara.

La meciurile cu brigăzi străine, Craiova-Vaslui, Steaua-Rapid, Avram a precizat că s-au acordat calificative între bine şi foarte bine, dar a evitat să comenteze arbitrajul, din diplomaţie, pentru a nu strica relaţiile bune cu alte comisii ale arbitrilor şi asociaţiile naţionale respective. La golul steliştilor, şeful CCA susţine că arbitrul austriac Messner era acoperit de regulament când a revenit primei decizii, semnalizarea unui ofsaid, şi a acordat apoi golul lui Dayro Moreno, înainte ca mingea să fie repusă în joc de la centrul terenului.

La Piatra Neamţ-Alba Iulia, arbitrul a primit calificativ bine/foarte bine, în timp ce asistentul Cătălin Savu a fost notat între satisfăcător şi bine, din cauza unei acţiuni în care nu a semnalizat un ofsaid, premergătoare unei faze în care s-a cerut un penalty. În meciul Pandurii Târgu Jiu - Unirea Urziceni, brigada a obţinut calificativ bine/foarte bine, cu excepţia lui Marian Bordean, arbitru de rezervă, care nu s-a achitat de sarcinile şi atribuţiile date de regulamentele în vigoare şi a obţinut un calificativ slab.

La FC Dinamo-Gloria Bistriţa, jocul care a creat foarte multe critici şi acuze la adresa arbitrului dar şi a CCA, Ciprian Danşa a primit calificativ foarte slab, din partea observatorului şi a supervizorului. ''Prestaţia lui a fost analizată de compartimentul Ligii I şi s-a făcut o propunere pentru şedinţa CCA de marţi, când se va lua o decizie finală. Observatorul de arbitri a scris că a arbitrat foarte slab, nu puteam eu să spun fără o analiză că a arbitrat bine. Refuz să cred că, aşa cum se spune de anturajul clubului Dinamo, că arbitrii acţionează la comandă. Sunt însă de acord că în ultimele 6 etape, de când am fost investit preşedinte al CCA, au fost 2 jocuri în care echipei Dinamo nu i s-a acordat acele lovituri de la 11 m, Mediaş-Dinamo şi Dinamo-Bistriţa. Arbitrii au greşit, însă CCA a luat măsurile care se impun''. Danşa revenea după o absenţă de 7 meciuri, cauzată de o altă suspendare, perioadă în care a oficiat la ligile inferioare (a III-a şi a II-a). Dinamo a cerut într-un memoriu excluderea acestuia din arbitraj, dar Avram s-a abţinut în a da un verdict înaintea şedinţei CCA.

Meciurile FC Timişoara - Steaua Bucureşti şi Unirea Urziceni-Universitatea Craiova, din etapa a 12-a a Ligii I vor fi arbitrate de o brigadă din Spania, cu ecuson FIFA, şi respectiv din Ucraina.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite