VIDEO Este Real. Barcelona deja-vu! Catalanii, cu un pas în semifinalele Cupei Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul El Clasico din 2012 a fost adjudecat de nimeni alta decât Barcelona. La fel ca-n ultimul derby din anul trecut, când trupa lui Guardiola s-a impus, în campionat, pe „Bernabeu” cu 3-1 după ce „galacticii” au condus cu 1-0, și de data aceasta catalanii au câștigat, tot după ce au fost conduși, dar cu 2-1. Peste o săptămână este programat returul acestui sfert de finală, dar oare ce mai pot face madrilenii pentru a evita

39 de zile trecuseră de la ultimul șoc Real - Barcelona. Atunci, pe 10 decembrie 2011, în campionat, catalanii s-au impus fără drept de apel în fața elevilor lui Jose Mourinho. Tehnicianul, care a spus înaintea meciului din seara aceasta, că palmaresul său de antrenor nu depinde de rezultatul acestei „duble” datorită multitudinii de trofee câștigate până acum, credea că a venit momentul să întrerupă hegemonia lui Guardiola și ai săi. A trimis pe teren o echipă cu trei închizători, cu Ronaldo, Benzema și Higuain, dar fără Ozil. Guradiola, consecvent, l-a tiitularizat în poartă pe Pinto, portarul de Cupă, dar în rest a trimis cea mai bună echipă.

Madrilenii au început, la fel ca anul trecut, extrem de curajos meciul, și după 12 minute aveau deja 1-0, Ronaldo finalizând ca un mare atacant, printre picioarele lui Pinto. Barcelona n-a resimțit prea tare acest gol și a continuat să-și facă jocul în liniște, dar fără a se materializa ceva pe tabela de marcaj.
După pauză, însă, catalanii s-au dezlănțuit, de altfel au și avut posesie de 70%, și au pua încet, dar sigur stăpânire pe joc. Dacă Real a alternat momentele bune cu cele penibile, în schimb Barcelona a evoluat constant bine și asta s-a văzut până la urmă și pe tabelă. Puyol și Abidal, care tocmai și-a prelungit contractul cu gruparea blau-grana până în 2013, au consfințit o victorie fără dubii a celei mai bune echipe de fotbal din lume din ultimii 20 de ani.

Golul lui Puyol

Real Madrid: Casillas - Altintop, Ramos, Carvalho, Coentrao - Xabi Alonso, Pepe (79 Granero), Lass Diarra (66 Ozil) - Cristiano, Benzema, Higuaín (66 Callejon)
Rezerve: Callejon, Kaka, Albiol, Adan, Ozil, Granero, Marcelo

FC Barcelona: Pinto - Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Xavi (86 Thiago), Busquets, Iniesta - Cesc Fabregas (88 Cuenca), Messi, Alexis Sanchez (81 Adriano)
Rezerve: Valdés, Mascherano, Adriano, Jonathan dos Santos, Sergi Roberto, Thiago, Cuenca

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite