Eroul Schweinsteiger

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eroul Schweinsteiger
Eroul Schweinsteiger

Presa germană îl elogiază pe fotbalistul care a contribuit decisiv la calificarea "panzerelor" în semifinale la Euro 2008 Germania a învins cu 3-2 Portugalia printr-o evoluţie pragmatică

Presa germană îl elogiază pe fotbalistul care a contribuit decisiv la calificarea "panzerelor" în semifinale la Euro 2008

Germania a învins cu 3-2 Portugalia printr-o evoluţie pragmatică şi prin inspiraţia lui Bastian Schweinsteiger, autorul unui gol şi a două pase de gol.

Mijlocaşul de 23 de ani al lui Bayern München, Bastian Schweinsteiger, a avut o evoluţie impresionantă în meciul de joi seară. Jucătorul a deschis scorul în minutul 22 şi a dat pasele decisive la celelalte două reuşite ale nemţilor semnate de Miroslav Klose şi Michael Ballack. Ziarele germane au lăudat la unison jocul tânărului mijlocaş.

"Schweini, marele nostru erou", a titrat cotidianul "Bild", care a continuat: "Acum veţi lua şi trofeul". Nu este prima oară când Schweinsteiger face un meci de excepţie în faţa Portugaliei. La Campionatul Mondial din 2006, în finala mică, Germania s-a impus cu 3-1 în faţa echipei lusitane, iar mijlocaşul a marcat două goluri.

Conduşi de "secundul" Flick

Selecţionerul german Joachim Löw a fost nevoit să vadă meciul dintr-una din lojele stadionului din Basel. Antrenorul a fost suspendat după ce a primit cartonaşul roşu pentru proteste în partida cu Austria, astfel că pe banca tehnică a nemţilor a stat "secundul" Hans Dieter Flick.

"A fost cu adevărat greu să urmăresc meciul din spatele geamului din lojă. Am fost departe de teren, dar de la înălţime am văzut mai bine evoluţia jocului, însă distanţa este enervantă. După meciul nostru cu Austria, era clar că trebuie să intervină schimbări. Contra Austriei şi Croaţiei nu am fost la cel mai înalt nivel de joc. Astăzi ne-am dorit să închidem toate spaţiile spre poartă, să pasăm rapid dinspre defensivă în atac", a declarat selecţionerul Germaniei, Joachim Löw.

Sărbătoare la Berlin

Victoria Germaniei i-a entuziasmat pe fanii nemţi, mai ales că echipa lor era cotată cu a doua şansă în meciul de joi seară.

La Berlin, mii de suporteri vopsiţi în negru şi roşu, scandând "Germania, Germania" şi fluturând steaguri, au umplut străzile, îndreptându-se spre una dintre cele mai mari pieţe din oraş, Potsdamerplatz, într-un concert de claxoane.

A şaptea semifinală

Pentru selecţionata "panzerelor", meciul de pe 25 iunie va reprezenta a şaptea semifinală de campionat european.

Câştigătoare a celor mai multe trofee, trei, în 1972, 1980 şi 1996, echipa germană este recordmenă şi la prezenţele în semifinale, unde este urmată de Olanda, de selecţionata fostei Uniuni Sovietice şi de prima reprezentativă a Cehiei (având şi palmaresul fostei Cehoslovacii) cu câte cinci prezenţe în "careul de aşi" de la Euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite