Englezii vin în Ucraina puşi pe scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anglia
Anglia

Anglia e măcinată de conflicte interne, cauzate de ignorarea lui Rio Ferdinand. Pe de altă parte, fostul internaţional Sol Campbell i-a sfătuit pe fani să nu vină la EURO: „Vă veţi întoarce în coşciug“.

Naţionala Albionului nu a ajuns până acum în nicio finală de Campionat European, ceea ce e surprinzător pentru o echipă de talia Angliei. Există premise ca nici la acest turneu final să nu-i vedem pe englezi prea departe.

În primul rând, există o problemă acută a accidentărilor. Primul a căzut Gareth Barry, de la Manchester City. Apoi, Frank Lampard a declarat şi el forfait, pentru ca un alt fotbalist al lui Chelsea, Gary Cahill, să completeze lista indisponibililor.

În aceste condiţii, probabil că Roy Hodgson s-ar fi gândit de două ori înainte să renunţe definitiv şi irevocabil la Rio Ferdinand, stâlpul din apărarea lui Manchester United. A preferat însă să-l mulţumească pe John Terry, căpitanul lui Chelsea fiind certat cu Rio Ferdinand, de când a fost suspendat pentru că a făcut remarci rasiste la adresa lui Anton Ferdinand, fratele lui Rio. 



„Să tratezi un jucător ca Rio Ferdinand, care a fost căpitanul naţionalei şi a jucat de 81 de ori pentru Anglia, în asemenea mod e ruşinos! O lipsă totală de respect din partea selecţionerului şi a Federaţiei", a declarat impresarul lui Ferdinand.

Singurul sprijin al Angliei la acest turneu ar putea veni din partea suporterilor, cunoscuţi pentru faptul că se deplasează în număr masiv la turneele finale. Fostul star de la Arsenal şi Tottenham, Sol Campbell, i-a îndemnat însă pe aceştia să nu facă greşeala de a merge în Polonia şi Ucraina, avertizând asupra atacurilor rasiste la care vor fi supuşi fanii de culoare. „Staţi acasă, uitaţi-vă la televizor! Nu are rost să riscaţi, pentru că vă puteţi întoarce în coşciug", a fost avertismentul dur al lui Campbell.

El crede că Ucraina şi Polonia nici nu ar fi trebuit să primească organizarea acestui EURO până nu şi-ar fi îmbunătăţit masiv această problemă, iar principalele temeri se leagă de grupările de skin-heads poloneze. În orice caz, familiile jucătorilor de culoare englezi Theo Walcott şi Alex Chamberlain şi-au anulat sejurul la EURO.

64,7 la sută este procentajul victoriilor Angliei cu Gerrard căpitan

Amicalele din 2012

Anglia - Olanda 2-3
Norvegia - Anglia 0-1
Anglia - Belgia 1-0

Cum s-a calificat

- Locul 1 în Grupa G
- 4-0 şi 3-0 cu Bulgaria
- 1-1 şi 2-2 cu Muntenegru
- 2-2 şi 3-1 cu Elveţia
- 1-0 şi 2-0 cu Ţara Galilor

Palmares la EURO

- Opt prezenţe: 1968, 1980, 1988, 1992, 1996, 2000, 2004, 2012
- Semifinalistă în 1968 şi 1996

Recorduri

- Cele mai multe selecţii: Peter Shilton 125
- Cele mai multe goluri: Bobby Charlton 49

Loc FIFA: 7

Rooney, absent două jocuri

Anglia nu se va putea baza în cele mai grele partide din grupă pe cel mai bun om al său. Wayne Rooney e suspendat pentru primele două partide, tocmai cele cu Franţa şi Suedia.

Roy Hodgson, chemat să stingă „focul"

Anglia este singura naţională care şi-a schimbat antrenorul chiar înaintea acestui turneu final. Rămaşi fără selcţioner după ce Capello nu a acceptat ca lui Terry să i se ia banderola, englezii au apelat la o soluţie de avarie. Roy Hodgson a primit sarcina să-i ducă pe englezi la Mondialul din Brazilia, acest European fiind doar un bonus pentru antrenor.

info

Un adevărat globe-trotter, Hodgson a condus 16 echipe din opt ţări diferite. Românii şi-l amintesc de pe banca Elveţiei, care a zdrobit România cu 4-1 la Mondialul din 1994. Apoi, Roy şi-a mai trecut în CV echipe ca Inter Milano, Udinese, Fulham sau Liverpool.

Cam de fiecare dată, la Hodgson s-a apelat în situaţii de urgenţă. Aşa a fost şi la West Bromwich Albion, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare după un început slab cu Roberto di Matteo, cel ce avea să câştige Liga Campionilor cu Chelsea. De la WBA, Hodgson a ajuns  pe banca Angliei. Prima măsură? Steven Gerrard revine ca şi căpitan al echipei.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite