Englezii fac mişto de Stadionul Naţional al românilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Jurnaliştii englezi de la The Guardian au aflat despre problemele financiare pe care le întâmpină constructorii noului stadion naţional de la Bucureşti şi au tratat pe larg subiectul, considerat unul de interes continental, în condiţiile în care finala Europa League din 2012 este programată se joace în capitala României.

"Înainte de finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, Steaua s-a antrenat pe stadionul 23 August, deoarece aceasta era singura arenă din România care dispunea de instalaţie de nocturnă. Cu toate acestea, a trecut destul timp de atunci fără ca arena să primească cea mai mică urmă de modernizare. Jurnaliştii britanici care au fost prezenţi la Bucureşti pentru meciul din preliminarii pe care Manchester United l-a disputat la Bucureşti în 2004 îşi amintesc cu groază de clipele în care se ascundeau sub masa presei, întrebându-se ce s-ar putea întâmpla dacă un fulger ar atinge copertina de metal a zonei rezervate mass media. Alţii îşi amintesc de bucăţi de beton care se desprindea de peste tot, de buruieni care ieşeau din despicături şi de un sentiment general de degradare".

"Poate că România are nevoie de un loc unde să se desfăşoare un concert U2, dar mai mult decât pentru asta, are nevoie de stadion pentru a putea găzdui finala Europa League 2012. UEFA a dat dovadă de încredere atunci când a acordat acestei ţări organizarea ultimului act al competiţiei. Dacă va rata şansa oferită, relaţia României cu restul fotbalului european şi imaginea ei în ochii întregi lumi ar putea fi sever afectate. Ceea ce ar reprezenta un lucru mult mai rău decât pierderea unei vizite a lui Bono".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite