Emoţii cu Il Luce!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emoţii cu Il Luce!
Emoţii cu Il Luce!

Mircea Lucescu a făcut un infarct şi a fost operat de urgenţă la Doneţk. Doctorii aduşi special de la Kiev i-au desfundat un vas de sânge blocat, iar acum starea lui Il Luce e stabilă.

Citeşte şi:

Lucescu a vizitat campionii
Mircea Lucescu: "Am dus preinfarctul pe picioare"


adevarul.it - Lucescu a suferit un atac cerebral și când antrena în Italia

Ana Lucescu: „Tata se simte mai bine”

image

"Sănătate, Il Luce! Şi strâmbilor le pasă" de Laurenţiu Ciocăzanu





Antrenorul câştigător al Cupei UEFA în primăvară a ignorat de două ori sfaturile medicilor: o dată în Elveţia, când i s-a spus să se interneze la Zürich, iar a doua oară când s-a urcat în avionul de Doneţk, deşi se ştia că zborul îi va agrava problemele la inimă.

Duminică, 12.07.2009. Răzvan Lucescu ajunge în Elveţia, acolo unde Şahtior, echipa antrenată de tatăl său, juca împotriva Benficăi. Mircea Lucescu acuza dureri mari de inimă, iar Răzvan era foarte îngrijorat.

Luni. Răzvan îl sfătuieşte pe tatăl său să meargă la clinica din Zürich, una dintre cele mai bune din lume.

Marţi. Mircea Lucescu e controlat de doctorul lui Şahtior care îi spune că a suferit un preinfarct. „Nu e nimic, îl duc pe picioare”, spune Il Luce. Aflând de acest lucru, patronul Rinat Ahmetov trimite imediat un charter după cei mai buni specialişti de la Kiev.

Miercuri. În pofida tuturor sfaturilor, Lucescu decide pe semnătură să se urce în avion şi să se întoarcă în Ucraina. „Trebuie să stau lângă echipă, avem meci sâmbătă, în prima etapă”. Zborul i-a agravat problemele, iar în momentul în care a aterizat la Doneţk i s-a făcut rău.

Miercuri seara. După ce îşi lasă bagajele acasă, Lucescu se duce la clinica din ­Doneţk, acolo unde medicii îl obligă să rămână în spital, pentru că descoperă că are o arteră blocată. Doctorii de la Kiev au ajuns şi ei la Doneţk şi îl aşteptau la clinică.

Joi, ora 3.00. Lucescu e operat de urgenţă la Doneţk. I se face o stentare, o intervenţie chirurgicală de desfundare a vaselor de sânge ale inimii.

Joi dimineaţa. Neli Lucescu, soţia lui Mircea, ajunge la Doneţk pentru a fi alături de soţul său. Răzvan vrea să vină şi el, dar este oprit de mama sa. Lucescu şi-a revenit după operaţie şi începe să vorbească. Primele cuvinte: „Daţi-mi ziare şi deschideţi televizorul pe ştiri”.

Joi la prânz. Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior, are grijă de antrenorul său. Îi trimite la spital mâncare şi băutură de la restaurantul său de lux, asta în timp ce stă alături de el în spital.

Joi seara. Situaţia lui Lucescu s-a stabilizat, mesajele de încurajare curg din ţară. Mircea Sandu, preşedintele FRF, îi propune chiar postul de director tehnic la echipa naţională, unde ar urma să facă echipă cu fiul său, Răzvan: „Să ia o pauză de la munca asta, la noi va fi mai liniştit!”.

A suferit acelaşi lucru în 1992

Mircea Lucescu a avut o problemă asemănătoare la inimă, în septembrie ‘92, pe când antrena Brescia. Episodul este evocat de marele scriitor Ioan Chirilă în cartea „Lucescu”: „A venit vestea că Mircea a fost internat în spital, direct de la antrenament. Criză ischemică... Noaptea târziu am găsit-o la telefon pe Neli, soţia lui Mircea. Era speriată. «Nu se ştie cât e de grav». Mă gândesc că pentru Lucescu o eventuală inactivitate ar fi egală cu moartea...  Pe adresa spitalului sosesc telegrame-fulger: primarul Bresciei, colegii antrenori  - Capello, Manifredi, Ranieri. Bagnoli... În sfârşit soseşte mesajul cel mai frumos: golul lui Răducioiu”.

„La meciul cu Foggia a evadat pur şi simplu, a făcut rost de un aparat radio emisie–recepţie, a tras un fular în jurul gâtului şi a urcat în tribună sus, ca să nu fie văzut. A făcut imediat legătura cu Moro şi a condus echipa din vârful tribunei. A fost un mare risc, dar vorba lui,  «am o meserie în care riscul e trecut în caietul de sarcini»”, se mai scrie în cartea lui Ioan Chirilă.  

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite