„Egiptul ne-a mumificat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionii mondiali au digerat cu greu înfrângerea suferită în faţa modestei naţionale a Egiptului. „Noi suntem mumiile!“, a titrat „Gazzetta dello Sport“ după ce „faraonii“ egipteni au pus în pericol calificarea Italiei în semifinalele Cupei Confederaţiilor.

Pentru a nu risca o eliminare ruşinoasă din grupe, „squadra“ lui Lippi este nevoită acum să bată Brazilia, în superconfruntarea de mâine-seară. Dincolo de rezultate, îngrijorător se prezintă nivelul de joc al italienilor, cu un an înaintea turneului final de anul viitor, atunci când vor încerca să-şi apere titlul mondial cucerit în 2006. 

Semnele de slăbiciune ale “azzurilor” au apărut încă din amicalul cu Noua Zeelandă (4-3) dinaintea Cupei Confederaţiilor şi au continuat în meciul cu SUA, primul din Africa de Sud. Deşi au câştigat cu 3-1, italienii au suferit cumplit, fiind salvaţi doar de execuţiile personale ale lui Rossi şi De Rossi.

Lenţi şi incolori!

„Italia impotentă! Vedetele au dormit. Ciudat tridentul de atac cu Rossi în centru, Iaquinta în dreapta şi Quagliarella în stânga. Însă problemele nu sunt doar în atac. Am fost lenţi şi incolori, la fel ca noul echipament.

image


Fără accelerări pe benzi, unde Zambrotta şi Grosso au fost muţi, şi fără fantezie la mijlocul terenului. Noi suntem de fapt mumiile!“, a notat dur „Gazzetta dello Sport“ după durerosul 0-1 cu Egipt, unul dintre cele mai ruşinoase eşecuri din istoria peninsularilor.

„Călăii“ Italiei se chinuiesc în Africa

Deşi la Cupa Confederaţiilor a bătut campioana mondială şi a ţinut piept Braziliei (3-4), naţionala Egiptului este pe cale să rateze prezenţa la Mondialele din 2010. În primele două meciuri din ultima fază a preliminariilor, „faraonii” au făcut egal acasă cu Zambia, 1-1, şi au pierdut în Algeria, 1-3!

Cel mai cunoscut jucător al echipei este Mohamed Zidan, de la Borussia Dortmund, însă în meciul cu Italia au excelat portarul El Hadary (FC Sion) şi mijlocaşul Aboutrika (Al-Ahly).

„Lippi a greşit cu Gattuso!“

„Nu e de glumă, pentru că Italia, campioană mondială, nu-şi permite să piardă în premieră contra Egiptului”, consideră la unison presa din Italia. De tirul acuzaţiilor nu avea cum să scape nici Marcelo Lippi, cel care a dus „squadra azzurra“ către titlul mondial din urmă cu trei ani. „A greşit echipa! Nu trebuia să-l bage pe Gattuso (foto) şi l-a scos prea repede pe Rossi“, au fost capetele de acuzare aduse tehnicianului.

Cupa Confederaţiilor

Grupa A

1.  Spania    2    2    0    0    6-0    6
2. Africa  de Sud  2    1    1    0    2-0    4
3. Irak    2    0    1    1    0-1    1
4.Noua  Zeelandă  2    0    0    2    0-7    0

Azi: Irak – Noua Zeelandă (ora 21.30, în direct pe TVR 2), Spania – Africa de Sud (ora 21.30, în direct pe TVR 1)

Grupa B

1. Brazilia    2    2    0    0    7-3    6
2. Italia    2    1    0    1    3-2    3
3. Egipt    2    1    0    1    4-4    3
4. SUA    2    0    0    2    1-6    0

Mâine: Italia – Brazilia (ora 21.30, în direct pe TVR 1), Egipt – SUA (ora 21.30 în direct pe TVR 2)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite