Egiptenii, bătuţi de televizor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „Faraonii” au depus un protest oficial la FIFA, considerând că decizia brigăzii de arbitri a fost luată pe baza probelor video.“Regulamentul nu permite folosirea reluărilor TV pentru deciziile din timpul unui meci”, susţin egiptenii în apărarea lor.

Întregul scandal a pornit de la faza din minutul 88, la scorul de 3-3, când relurea din careu a brazilianului Lucio a fost scoasă de pe linia porţii de Al Muhamadi.

Cu braţul însă, aspect pe care centralul englez Howard Webb nu l-a observat. S-a acordat corner, decizie care avea să se schimbe peste un minut în penalty, timp în care fundaşul egiptean primea îngrijiri medicale. Ce s-a întâmplat? Arbitrul de rezervă, australianul Matthew ­Breeze, l-a informat pe Webb cu privire la infracţiunea comisă, prin intermediul auricularului.

Este neclar însă dacă cel de-al patrulea oficial a văzut faza sau a fost influenţat de un monitor TV aflat în apropiere. Pentru a nu ieşi din limitele regulamentului, probabil că FIFA va îmbrăţişa prima variantă.

„Nu cred că se poate dovedi influenţa reluărilor TV. Brazilienii au avut noroc de acea accidentare a fundaşului egiptean care a întârziat reluarea imediată a meciului”, a declarat pentru „Adevărul“ Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru internaţional.

Cupa Confederaţiilor

Grupa A
Africa de Sud – Irak  0-0
Noua Zeelandă – Spania  0-5
Clasament: 1.Spania 3p, 2.Africa de Sud 1p, 3.Irak 1p, 4.Noua Zeelandă 0p

Astăzi: Spania – Irak (ora 17.00), Africa de Sud – Noua Zeelandă (21.30)

Grupa B
Brazilia - Egipt  4-3
SUA - Italia  1-3
Clasament: 1.Italia 3p, 2.Brazilia 3p, 3.Egipt 0p, 4.SUA 0p

Mâine: SUA – Brazilia (ora 17.00), Egipt - Italia (21.30)

*toate meciurile sunt transmise în direct de TVR 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite