Egal amar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a dat cu piciorul unei victorii istorice, remizând cu Franţa (2-2), după ce a condus cu 2-0. Naivi în prima repriză, francezii i-au reamintit lui Piţurcă de faptul că un meci se joacă 90 de minute.

Tricolorii au avut un început de meci cum nici nu îndrăzneau să viseze. În minutul 6, Florentin Petre a urmărit excelent un balon trimis în careu, i-a luat faţa lui Patrice Evra şi l-a învins pe portarul Manadanda cu un şut lângă bară. Francezii nu au apucat să se trezească pentru că au mai încasat o lovitură.

Fundaşul Goian a urcat în careu la un corner executat de Petre şi a înscris cu o lovitură de cap, declanşând euforia publicului. Oaspeţii au acuzat şocul, astfel că, timp de 15 minute, nu au contat în atac. Acţiunile de atac ale „cocoşilor” s-au izbit de câteva ori de „închizătorul” Gabi Mureşan, excelent în faţa careului propriu.

Treptat însă, profitând şi de pasul înapoi făcut de jucătorii lui Piţurcă, francezii au asediat poarta lui Lobonţ. Henry l-a pus la grea încercare pe portarul nostru în minutul 36, prefaţând golul de 2-1 marcat de Frank Ribery, după doar un minut. Mijlocaşul lui Bayern Munchen a pătruns vijelios în careu şi l-a învins pe Lobonţ cu un şut puternic la colţul lung. După pauză, francezii s-au mutat cu totul în terenul României.

Lobonţ a fost salvatorul tricolorilor în minutul 64 când a respins succesiv şuturile lui Benzema şi Gourcuff. Inevitabilul s-a produs în minutul 69 când Gourcuff l-a învins pe Lobonţ cu un şut spectaculos sub bară, de la aproximativ 30 de metri. România a obţinut o remiză în faţa Franţei după un meci în care a jucat satisfăcător doar în primele 20 de minute.

Gazonul de la Constanţa? „Oulaaaa!”

Stadionul preferat al lui Piţurcă i-a speriat pe francezi. Starea gazonului a scos un strigăt de uimire de la atacantul Anelka. Deşi fusese avertizat de antrenor că suprafaţa de joc este extrem de proastă, Nicolas Anelka nu s-a putut abţine şi a exclamat un „Oulaaaa” în momentul în care a păşit pe iarbă, a notat cotidianul „L’Equipe”. În acest timp, un compresor bătătorea terenul, astfel că suprafaţa de joc a devenit extrem de dură. 

România: Lobonţ - Ogăraru, Tamaş, D. Goian, Raţ - G. Mureşan, Chivu - Fl. Petre (G. Bucur 75), Cociş, Mutu (F. Costea 75) - Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.

Franţa: Mandanda - Sagna, Boumsong, Abidal, Evra – A. Diarra, Toulalan - Ribery (Briand 90), Gourcuff, Malouda (Benzema 39) - Henry. Antrenor: Raymond Domenech

Stadionul “Farul”: 17.000

Au marcat: Fl. Petre 5, D. Goian 17 / Ribery 38, Gourcuff 69

Arbitru: Frank de Bleeckere (Belgia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite