Echipa lui Ogăraru, scoasă de UEFA din Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a UEFA a decis astăzi să accepte protestul depus de scoţienii de la Celtic Glasgow împotriva elveţienilor de la FC Sion, care au fost scoşi astfel din grupele Ligii Europa.


Clubul la care e legitimat şi românul George Ogăraru a încălcat o interdicţie la transferuri dată de FIFA, utilizând în dubla cu Celtic din play-off jucători achiziţionaţi în această vară.

„Dacă au transferat jucători, iar apoi au folosit aceşti jucători, este o încălcare clară a interdicţiei", a declarat preşedintele UEFA, Michel Platini.

Formaţia din Ţara Cantoanelor a primit interdicţia de a efectua transferuri în două perioade de mercato, după ce FIFA a găsit-o vinovată că l-a convins pe portarul egiptean El Hadari să-şi încalce contractul cu echipa Al Ahli din Cairo în 2008. Sion susţine că interdicţia la transferuri a expirat, dar FIFA afirmă că ea este valabilă pînă la sfîrşitul acestui an.

Echipa lui Ogăraru a obţinut cîştig de cauză în faţa unui tribunal provincial elveţian, decizia fiind, însă, provizorie. Scoţienii de la Celtic au înaintat un protest oficial după meciul tur, disputat la Glasgow săptămîna trecută şi încheiat la egalitate, 0-0. În retur, elveţienii s-au impus cu 3-1, calificându-se pentru grupele Ligii Europa unde ar fi urmat să joace într-o serie cu Udinese, Atletico Madrid şi Rennes.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite