EXCLUSIV / Cosmin Olăroiu: "Qatar va organiza Mondialul cel mai luxos din istorie!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Qatar va organiza ediţia din 2022 a turneului final al Cupei Mondiale de fotbal, potrivit votului exprimat, joi, la Zurich, de cei 22 de membri ai Comitetului Executiv al FIFA.Celelalte candidate pentru găzduirea turneului final al CM din 2022 erau SUA, Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

"Adevărul": Cum a primit Qatar-ul vestea că va găzdui turneul final din 2022?

Cosmin Olăroiu: Imediat după anunţul FIFA, aici s-a declanşat o sărbătoare, cu focuri de artificii, cu oamenii ieşind pe stradă. E o adevărată nebunie.

Are Qatar-ul condiţiile necesare să organizeze o competiţie de asemenea anvergură?

Vă spun atât: Mondialul din 2022 va fi cel mai luxos din istorie! Oamenii ăştia n-au cerut niciun sprijin financiar din partea FIFA ca să organizeze competiţia. Au alocat patru miliarde de dolari din partea statului pentru acest lucru. Sunt foarte fericit pentru cei de aici fiindcă sunt un apropiat al oamenilor care s-au ocupat de campania Qatar-ului, care a fost cea mai bună dintre toate.

În iunie şi iulie sunt 40 de grade Celsius la Doha, iar umiditatea te sufocă...

Vremea nu va fi un impediment. Toate stadioanele şi terenurile de antrenament au sistem de climatizare. La nivelul gazonului şi la cel al scaunelor din tribune temperatura va fi de 19 grade Celsius. Când vor ieşi de pe arenă, fanii vor putea sta în zone special amenajate, unde iarăşi căldura şi umiditatea nu se vor simţi.

Qatar-ul e o ţară mai mică decât Bucureştiul şi totuşi organizează un Mondial. Ce ne spune asta?

Că ne merităm soarta! Noi avem vreo 20 de kilometri de autostradă şi cu asta am spus totul. La noi sunt oameni care iau peste picior ţări precum Qatar-ul. Din păcate, noi trăim în realitatea noastră. Nici nu ne dăm seama cât de mult am rămas în urmă, în timp ce alţii au progresat cu viteza luminii. Păcat...

2
ani au trecut de când Olăroiu antrenează în Qatar, la Al-Sadd Doha.

Va fi un Mondial fără alcool

Cosmin Olăroiu ne-a dezvăluit un aspect inedit legat de CM 2022. "FIFA a făcut şi un compromis când a decis ca Qatar să găzduiască turneul final. Din cauza restricţiilor islamice, în premieră, Cupa Mondială va avea loc într-o ţară unde consumul de alcool este interzis. Aici, băuturile alcoolice sunt servite doar în hoteluri", ne-a povestit Oli.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite