EXCLUSIV: Ioan Horoba demisionează de la Bistriţa şi pleacă la Gaz Metan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul sportiv al clublui Gloria Bistriţa, Ioan Horoba, a demisionat în această dimineaţă din funcţie, urmând să ocupe postul de director general în cadrul clubului Gaz Metan Mediaş.

Horoba a decis să-şi încheie conturile cu gruparea din Bistriţa şi a acceptat oferta celor de la Mediaş, care conform declaraţiei sale, l-au tatonat de mai multe luni.

„Este adevărat, de mâine sunt directorul general al celor de la Gaz Metan Mediaş. Nu m-am mai regăsit aici, sunt de 20 de ani şi patru luni, este al doilea loc de muncă pe care mi-l schimb într-o carieră de 40 de ani. Sunt alte gândiri aici şi m-am văzut nevoit să fac această alegere. Plecarea e negociată cu foarte mult timp în urmă, pentru că am fost contactat de câteva luni de cei de acolo. Decizia mea nu are legătură cu ultimele declaraţii ale domnului Pădureanu (nr.- preşedintele echipei). Gaz Metan este o echipă care a dovedit că joacă şi sper să ne salvăm de la retrogradare”, a declarat acesta.

Horoba a vorbit şi despre motivele plecării sale de la Gloria: "Vine o vreme când trebuie să faci si acest pas. Eu nu îmi mai găseam locul la acest club. Nu am fost de acord cu anumite lucruri, performanţele nu sunt pe măsura investiţiilor, astfel ca am preferat să plec. Cine ştie, în viitor, când se vor mai schimba vremurile, poate mă voi întoarce la Gloria". 

Cariera lui Ioan Horoba se leagă de clubul bistriţean încă de la finalul anului 1988. La finalul sezonului următor, în 1990, Gloria promova în prima divizie. Horoba a fost mereu mâna dreaptă a lui Jean Pădureanu, însă a stat în umbra acestuia, cu excepţia sezonului 1995-1996, când Pădureanu a fost preşedinte la Rapid.

Ioan Horoba a fost omul prin intermediul căruia Gigi Becali a încercat să-i stimuleze financiar pe bistriţeni pentru a încurca pe CFR Cluj în sezonul 2007-2008. La insistenţele lui Becali, Horoba i-a spus finanţatorului stelist că va transmite mesajul jucătorilor şi antrenorilor, însă a precizat, după audierile de la DNA, că nu a făcut acest lucru. Mai multe amănunte despre acest caz puteţi citi accesând acest link: http://www.adevarul.ro/articole/gigi-nea-jean-e-cacacios.html

Horoba a fost recent ţinta atacurilor preşedintelui Jean Pădureanu, care l-a făcut "tâmpit" în cadrul unei emisiuni televizate la Gsp TV. Discuţia a avut loc în urma partidei dintre Gloria Bistriţa şi FC Vaslui, scor 0-3. Jean Pădureanu a acuzat arbitrajul lui Alexandru Tudor şi nu a fost deloc mulţumit când a auzit că Ioan Horoba nu a contestat la rândul său un penalty acordat vasluienilor.

CARTE DE VIZITA

IOAN HOROBA

Data naşterii: 20 iunie 1950

Locul naşterii: comuna Târlişua, judeţul Bistriţa-Năsăud

Carieră fotbalistică: junior la Ştiinţa Cluj

Cariera de conducător: 1988 - 2009 a ocupat funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte şi director sportiv al clubului Gloria Bistriţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite