EXCLUSIV Esteban Vigo către dinamovişti: "Vă pup pe toţi!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Esteban Vigo, fostul antrenor al lui Dinamo timp de o lună din urmă cu doi ani jumătate, este la un pas de activa în Primera Division, considerat de mulţi drept cel mai puternic campionat de fotbal din lume. Privit cu ironie şi tratat cu dispreţ de oficialii câinilor, tehnicianul de 54 de ani, acum pe banca tehnică a echipei Xerez, se va duela cu nume grele precum Josep Guardiola (FC Barcelona) ori Manuel Pellegrini (Real Madrid), în ti

Unul antrenează prin divizia secundă, altul este fără niciun fel de angajament după ce a băgat Farul în eşalonul secund. Esteban ne-a răspuns din primul apel pe telefonul mobil, după care a stat la taclale mai bine de 15 minute.

- Senor Esteban, din România vă deranjăm...
- Da... Care e problema? Cu ce vă pot ajuta?

- Lumea se întreabă cum un antrenor refuzat la Dinamo a ajuns să antreneze în prima ligă spaniolă.
- Simplu: cu multă muncă! Experienţele din România, indiferent că s-au numit Universitatea Craiova sau Dinamo, m-au ajutat enorm. E adevărat că în primul mandat am fost secund, dar am învăţat multe... Acum Alesanco e şeful centrului de copii şi juniori la FC Barcelona, iar mulţi dintre jucători sunt opera lui. Aşa că nu-mi pare rău de nimic din România, chiar dacă am avut şi unele regrete.

- Sunteţi singurul antrenor din istoria lui Dinamo care a plecat de la echipă fără să joace vreun meci.
- Da, dar n-am nimic de adăugat. Când a plecat Giovani, am plecat şi eu. Era normal. Acum mă gândesc doar la Xerez, iar obiectivul pentru sezonul următor este menţinerea în primul eşalon.

- Dinamo a ratat grupele Ligii Campionilor, sunteţi la curent cu această informaţie?
- Da, ţin legătura cu Marco Oneto (n.r. – preparatorul fizic de la Dinamo). Îmi pare rău, dar multe dintre nerealizările clubului vin de la instabilitatea conducerii. Mereu probleme, iar acestea se reflectă şi în parcursul echipei.

- Care este imaginea României în fotbalul spaniol?
- Nu pot spune prea multe. Abel Moreno, fotbalist care a venit de la Steaua, este cel mai bun jucător al meu. Din decembrie, de când a sosit la Xerex, face legea în teren. Vreau să spun nu că este printre cei mai buni, e cel mai bun! Mă felicit pentru alegere, mai ales că am înţeles că nu se simţea prea bine la formaţia română.

- Vă gândiţi şi la aducerea unor jucători români la Xerez?
- Vă mărturisesc că da, dar nu mă puneţi să dau nume. Trebuie să analizez nişte fotbalişti, e posibil orice.

- Aveţi un mesaj pentru dinamovişti?
- Vă pup pe toţi! Multă baftă.


„E posibil să revin în România, dar doar într-o vacanţă. E greu de crezut, după tot ce s-a întâmplat, să mai antrenez la voi. Totuşi, în viaţă e bine să nu spui niciodată niciodată
Esteban Vigo, antrenor principal Xerez


Xerez are nevoie de un punct în ultima etapă!
Formaţia antrenată de Esteban Vigo este pe primul loc în Segunda Division, cu 78 de puncte, la egalitate cu Tenerife. Pe locul 3 este Real Zaragoza cu 77 de puncte. De fapt, aceste trei formaţii ar putea promova, locul 4 fiind ocupat de Hercules de Alicante, cu 72 de puncte, cu două etape înainte de final. Un egal sâmbătă seară, acasă, cu Huesca, ar duce pe Xerez pentru prima oară în istorie pe scena Primerei Division. Xerez a fost antrenată, din 2001 până în 2003, de Bernd Schuster. În ciuda faptului că au fost doi dintre cei mai buni ani din istoria clubului, gruparea n-a reuăit să promoveze.

Este un împătimit al golfului
Vigo este un fan al jocului de golf, fiind membru la "Arcos Gardens", una dintre cele mai cunoscute academii ale acestui sport din Spania. În ţara noastră pasionaţi de golf sunt Gică Hagi, Dinu Pescariu, Adrian Ilie, Gică Popescu şi actualul secund al lui Răzvan Lucescu, Bogdan Stelea. Mulţi dintre foştii săi coechipieri de la FC Barcelona, grupare pentru care a evoluat timp de zece sezoane ca fotbalist activ, sunt membrii ai acestei academii. Esteban Vigo a jucat de-a lungul timpului în mai multe meciuri de golf, în scopuri caritabile.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite