EXCLUSIV Dumitru Dragomir: „În patru ani mă retrag de la Ligă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV Dumitru Dragomir: „În patru ani mă retrag de la Ligă!“
EXCLUSIV Dumitru Dragomir: „În patru ani mă retrag de la Ligă!“

Dumitru Dragomir dezvăluie în exclusivitate pentru „Adevărul“ că va renunţa la fotoliul de şef al LPF pentru a se dedica afacerilor.

Citeşte şi:

FOTBAL: Dumitru Dragomir: "FIFA şi UEFA ne pot da afară din competiţii!"
Târgu-Jiu: Dumitru Dragomir: "Finala Cupei a fost stricată de arbitraj!"
Dumitru Dragomir : „Sandule, eşti lucrat din interiorul FRF!“


Mitică de la Ligă a ajuns la 63 de ani, dintre care ultimii 13 ani şi i-a petrecut în fotoliul de preşedinte al LPF.

Spune că nu-şi imaginează că ar fi putut lucra în altă parte în afară de fotbal, „de zece ori dacă m-aş naşte, tot asta aş face” şi, precum singur o spune, a ocupat toate funcţiile posibile în sportul-rege din România: „Sunt singurul conducător din istoria fotbalului românesc care a fost fotbalist, organizator de competiţii, vicepreşedinte de club, preşedinte de club, arbitru, antrenor, vicepreşedinte la Ligă, preşedinte la Ligă şi prim-vicepreşedinte la FRF”.

„Adevărul“: Începe campionatul sau nu, domnule Dragomir?


Dumitru Dragomir:
Nu începe, domne’! Am discutat ieri cu cei de la ANAF, sunt drăguţi şi frumoşi, dar nu am ajuns la nicio concluzie. Îi voi ţine în negocieri non-stop de acum înainte. Am acceptul tuturor cluburilor de la Adunarea Generală să nu începem campionatul dacă nu se renunţă la impozitul de 68%.

Nu v-aţi săturat de atâtea războaie?

Trebuie să te lupţi pentru cluburi, ele ţin fotbalul în spate. Şi dacă nu mă băteam atât pentru ele, nici nu stăteam aşa de mult la Ligă.

Chiar aşa, cum aţi reuşit să rezistaţi atât? Sunteţi de 13 ani preşedintele LPF.

E cea mai a dracu’ funcţie! Trebuie să mergi pe sârmă. Din 35 de preşedinţi pe care i-am condus, 32 au vrut să mă schimbe. O singură dată dacă greşeam, mă curăţau.

Păi revin atunci. Şi cât mai rezistaţi?

Domne’, îţi spun în premieră. În patru ani mă retrag. Gata, am obosit şi eu. O să mă ocup de afaceri cu fiu-miu.

Cum trebuie să arate viitorul preşedinte LPF?

Să fie tânăr, ambiţios, diplomat şi şmecher.

Şi există cineva cu aceste calităţi?

Nu.

De ce nu rămâneţi în ­fotbal?

Dacă plec acum, în cinci minute am zece cereri de la cluburi din România pentru funcţia de preşedinte. Dar nu mai pot. Poate doar ca patron, dar nu am banii necesari.

Ce echipe v-ar fi plăcut să conduceţi?

Craiova şi Timişoara au cel mai mare potenţial. Dar şi la Rapid se pot face lucruri frumoase.

Unde e buba cea mai mare în fotbalul nostru? La conducători, antrenori sau fotbalişti?

De departe, la fotbalişti. Nu mai sunt bani şi aşa au dispărut şi jucătorii de valoare.

Cum e mai bine? Să dai milioane de euro pe fotbalişti sau pe antrenori?

Un antrenor fără jucători e mâncat. În România trebuie un antrenor ieftin, tânăr şi ambiţios, aşa cum sunt Bonetti sau Bergodi, şi toţi banii să fie investiţi în fotbalişti.

Unde se duce fotbalul românesc? În sus sau în jos?

Cred că suntem din nou în urcare. Am avut un an dezastruos la nivel de club. Au fost probleme cu banii şi s-au vândut cei mai buni jucători, dar acum o luăm iar de la capăt. Însă la nivelul de acum câţiva ani, când Steaua şi Rapid jucau un sfert de UEFA, nu cred că mai ajungem.

Dinamo a luat bătaie de la o echipă de bucătari.

Aşa e când alergi după vedete expirate. S-au făcut de râs, dar în oficiale va fi altceva. Ar fi o mare greşeală să-l schimbe pe Bonetti acum.

Copos vinde Rapidul pe 10 milioane de euro.

Asta e o blasfemie. La banii ăştia, îl cumpăr eu. La Rapid e ca în Balcani, lucrurile se schimbă cu 180 de grade de pe o zi pe alta. Te poţi aştepta la orice acolo.

Şi, în încheiere, cine e antrenorul român care l-a turnat pe Iordănescu?

Asta trebuie să o spună Puiu, pentru că altfel ar putea avea probleme. Eu pot să vă zic doar atât: nu e Mircea Lucescu.

Profeţiile oracolului din Bălceşti

Pantilimon va deveni cel mai bun portar al lumii. E agil, înalt, are picioare tari şi moral de competiţie.

Cristi Tănase va valora peste 10 milioane de euro. E supertalent şi trebuie să plece repede de la Argeş. Dacă aş fi în locul lui Lucescu, l-aş lua imediat la Şahtior.

Naţionala se va califica la EURO 2012. Avem una dintre cele mai bune naţionale din ultimii 20 de ani, cu un schelet cum nu au mulţi în Europa: Mutu, Chivu, Marica, Goian. Cu puşti de la Craiova, Argeş sau Timişoara, din ăştia care să mănânce jar, ne calificăm sigur.

A slăbit 11 kilograme în două luni

De ceva timp, Dragomir urmează un regim drastic. „Am  renunţat la pâine, dulciuri, alcool şi am redus fructele. Practic, nu mănânc mai nimic. Mă chinuiesc să adorm noaptea. De foame, aş mânca tot ce găsesc, dar am slăbit 11 kilograme în două luni”, a mărturisit Mitică. El se tratează şi pentru problemele de la spate: „De trei ori pe săptămână fac gimnastică, mă duc şi la kinetoterapeut”. Mitică se relaxează citind sau uitându-se la talk-show-uri: „Îmi plac cărţile filosofice şi istorice, iar la televizor mă uit la Mircea Badea sau Gâdea”.

Despre cine crede Dragomir că este patronul cel mai:

Cheltuitor Marian Iancu
„Raportul dintre rezultate şi investiţii îi e cel mai defavorabil. E de departe cel mai generos patron, nimeni nu a investit la fel de mult ca el şi abia acum a prins un loc doi. Dacă va intra în Ligă, îşi va mai amortiza din cheltuieli”.

Bogat Adrian Porumboiu
„La luptă cu Gigi Becali. Dar în ultimul timp, să ştiţi că averea lui Porumboiu a crescut, iar cea a lui Gigi a scăzut. E băiat deştept, e rege în Moldova. Are atâtea afaceri de nu ştiu cum de mai are timp şi de fotbal”.

Şmecher George Copos
„Păi dacă a păcălit pe atâţia... Înseamnă că el e cel mai şmecher, nu? Şi încă nu s-au terminat «fraierii», o să vedeţi... Este ca un şarpe. Mai găseşte vreo ghiduşie, ceva, şi tot el o să conducă Rapidul în următorii 10 ani”.

Sufletist Cristi Borcea
„Ăsta nu se compară cu nimeni la modul cum trăieşte pentru Dinamo. Chiar dacă şi ceilalţi patroni sunt sufletişti, Borcea e primul. Când a pierdut titlul, mi-a fost teamă că va păţi ceva, era aşa distrus, nici nu putea vorbi”.

Ambiţios Gigi Becali
„Domne, dacă nu era Gigi priveam şi acum Liga Campionilor la televizor. Numai ambiţia şi banii lui au făcut să ajungem aici. Ăia care îl înjură sunt nişte huligani şi nerecunoscători pentru ce a făcut la Steaua.”

image
image
image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite