EXCLUSIV Benone Lazăr prins cu ţuica la şeful arbitrilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV Benone Lazăr prins cu ţuica la şeful arbitrilor!
EXCLUSIV Benone Lazăr prins cu ţuica la şeful arbitrilor!

Patronul echipei de fotbal Internaţional Curtea de Argeş i-ar fi făcut mai multe favoruri fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Patronul echipei Internaţional Curtea de Argeş, Ion Lazăr, zis Benone, este în vizorul DNA, fiind suspectat că l-ar fi mituit pe fostul şef al arbitrilor.

Conform interceptărilor telefonice realizate de SRI în cazul fostului preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Gheorghe Constantin, Benone Lazăr i-ar fi dat acestuia un autoturism Hyundai, în valoare  de peste 18.000 de euro.

Citiţi şi:


De asemenea, Gheorghe Constantin ar fi locuit o perioadă într-un apartament din Capitală pus la dispoziţie de patronul de la Internaţional Curtea de Argeş, echipă promovată în Liga I în sezonul competiţional 2008 – 2009.

„Totodată, din înregistrările convorbirilor telefonice mai rezultă că Gheorghe Constantin a mai primit de la Ioan Lazăr cinci litri de ţuică”, se arată într-un referat al procurorilor DNA, din 27 martie 2009, prin care se solicita Tribunalului Argeş prelungirea mandatului de interceptare a telefoanelor lui Gheorghe Constantin.

Imediat după reţinerea pentru corupţie a şefului arbitrilor, la 13 aprilie 2009, procurorii DNA au ridicat din biroul acestuia mai multe agende cu notiţe privind desemnarea arbitrilor în meciurile de fotbal din Liga I şi Liga a II-a a echipelor FC Argeş şi Internaţional Curtea de Argeş.

Procurorii DNA au indicii că echipa Internaţional Curtea de Argeş ar fi promovat în Liga I cu sprijinul unor arbitri. Într-o convorbire telefonică dintre patronul FC Argeş, Cornel Penescu, şi finanţatorul Internaţional Curtea de Argeş, Benone Lazăr, acesta din urmă pomeneşte despre blătuirea unor meciuri de către primul.

Ioan Lazăr a declarat, ieri, pentru „Adevărul” că este prieten cu Gheorghe Constantin din anul 2000, când şeful CCA era preşedinte la Chimia Râmnicu-Vâlcea, iar el avea o echipă în Divizia C de fotbal.

„Apartamentul şi maşina erau de vânzare”

„Hyundai-ul alb am vrut să i-l vând lui Gheorghe Constantin şi i-am dat maşina să o testeze. Nu mai ţin minte câţi bani i-am cerut, aproximativ 20.000 de euro, am şi facturi, dar el mi-a spus că e nemulţumit de autoturism, că e scump, aşa că mi-a dat-o înapoi. În Bucureşti am două apartamente, în zona Politehnică, iar unul am vrut să i-l vând lui Gheorghe Constantin, şi i-am cerut preţul cu care l-am achiziţionat, 110.000 de euro”, a mai precizat Benone Lazăr.

El a spus că i-a dat cheile lui Constantin, să vadă apartamentul, dar că şeful CCA nu a mai vrut să-l cumpere, deoarece i s-a părut cam scump.

Lazăr are o explicaţie şi pentru ţuica dată şefului arbitrilor: „Nu i-am dat cinci litri de ţuică, menajera mea i-a dat un bidon de plastic de cinci litri, dar care conţinea doar jumătate de litru de ţuică, pentru degustat, vroia să cumpere mai mult. Dar nu i-a plăcut şi nu a mai cumpărat de la mine şi mi-a adus înapoi ţuica”.

Întrebat de reporterii „Adevărul” dacă a fost audiat la DNA, Benone Lazăr a devenit nervos: „Dacă mai pronunţaţi acest cuvânt vă închid telefonul”. Despre naşul său – invocat într-o discuţie cu Penescu – Lazăr susţine că nu-şi mai aminteşte nimic. 

Retrogradare

image

Cornel Penescu (foto), patronul FC Argeş, a fost arestat în luna aprilie în dosarul „Mită pentru arbitraje”. El este judecat acum întrucât ar fi mituit mai mulţi arbitri pentru a-i favoriza echipa în meciurile din Liga I. În urma scandalului de corupţie, echipa FC Argeş a fost retrogradată în Liga a II-a.

„N-ai dat meciul nimănui şi mi-ai dat şi mie unul, ia zi!“

Discuţie Ioan Lazăr – Cornel Penescu 1 octombrie 2008,  ora 12.28

Ioan Lazăr: Dom’ Cornel?

Cornel Penescu: Da.

I.L.: Bă! Aseară am auzit că ai bătut pe Rapid. Eu am fost plecat din ţară. Felicitări, bă, nebune! Ai bătut, baţi pe toată lumea, mânca-ţi-aş, cu echipa asta nu se gândea nimeni că faci 10 puncte.

C.P.: Bă, tu n-ai auzit, mă, de Penescu Cornel, mă?

I.L.: N-am mai auzit. Gata, acum recunosc.

C.P.: Bă, dracu! Păi dacă eu am reuşit să fac şi nişte treabă! Sunt şi eu băiat de la ţară ca şi tine. Noi suntem buni.

I.L.: Ce zicea Copos, mă?

C.P.: Ce să zică, mă, săracul? Mi-era milă de el, dă-l în p...a mea!

I.L.: Ţi-era milă de dracu’. Nu ştii ce a făcut el cu tine?

C.P.: Păi a făcut, dă-l în p...a mea! Fiecare cum poate.

I.L.: Supărat Taher? Bă, tu să baţi pe îngâmfatul ăsta de Mititelu (Adrian Mititelu – patronul echipei Universitatea Craiova – n.r.), f*** în gură! Să nu te bată ăsta aici. Ştii că din cauza lui, dacă, dacă-l luai la început...Te-ai apucat tu să dai meciul la el acasă, să râdă el la televizor.

C.P.: Nu i-am dat, mă, meciul! Ce ai mă, eşti copil mă? Tu chiar crezi? Ce dracu? Nu i-am dat, mă! N-am dat în viaţa mea un meci nimănui. Zău, nu i-am dat meciul. Pe cuvântul meu de onoare! În afară de tine. Pardon! Mi-am adus aminte....neinteligibil...

I.L.: Fraiere!

C.P.: Deci de-al dracu’, n-ai dat meciul nimănui şi mi-ai dat şi mie unul, ia zi! Hai nu mă cioflăi. Mănânci. Îmi cioflăi la ureche.

I.L.: Am venit, am venit de dimineaţă la patru acasă. Acum m-am trezit. Mănânc şi mă duc la serviciu. Am fost la Hanovra.

C.P.: Bă! Când mai vine ăsta, naşul tău pe aici, mă? Să mă întâlnesc cu el, mă, că toată ziua mă faultează, mă, de la Comisie că mănânc c...t.

I.L.: Nu mai vorbi, mă, prin telefon că ăştia se feresc ca de dracu’. Ţi-l aduc eu altă dată. Atunci a venit că a avut treabă cu mine pe aici.

C.P.: Păi să-mi spui cu o zi înainte, da? Că vreau să mă văd cu el.

I.L.: Aha! Vezi că ştie toate nenorocirile. Te-au omorât aia pe acolo. El ştie tot. Te-ai dus pe la alţii şi te-au omorât ăia.

C.P.: Cu ce?

I.L.: Ştie tot, mă. Ştie. Mi-a zis de toate. Ştie. Ştie de tine tot.

C.P.: Ce ştie adică?

I.L.: La cine te-ai dus, cine te-a salvat, cine cu cartonaşe, cu draci să te ia! Lasă-mă.

C.P.: Păi cine m-a salvat, mă? Ce, de cine zice el că m-a salvat? Ia!

I.L.: Hai bă, că nu vorbesc prin telefon eu. Dacă vrei, ne vedem, că avem timp de vorbit din astea.

C.P.: Da. Bine. Bine, păi vreau să fiu să vorbesc cu el. Spune-i că...

I.L.: Da mă, da. Nu auzi că...Dacă te-am sunat eu!

C.P.: Bine. Da. Hai că mai bine m-anunţi, m-anunţi tu cu o zi înainte...

I.L.: El era cu mine în maşină şi: „Stai bre să vorbesc şi cu ăsta un pic”, „Nu ştiu mă...”, „Bă, n-auzi să vorbesc cu el!?” L-au luat ăştia oleacă de nas, da’ şi-a revenit dă-l dracu! I-am zis eu.

C.P.: Da, da. Bine.

I.L.: Bine. Pa.

C.P.: Să trăiţi!

I.L.: Pa! Pa!.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite