EXCLUSIV Aihan Omer: „Îl dau în judecată pe Gaţu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
EXCLUSIV Aihan Omer: „Îl dau în judecată pe Gaţu“
EXCLUSIV Aihan Omer: „Îl dau în judecată pe Gaţu“

Aihan Omer a vorbit, în premieră, după suspendarea primită din partea Federaţiei Europene     de Handbal în scandalul de mituire a arbitrilor. Tehnicianul îl atacă pe preşedintele Federaţiei Române. „Turcul“ insistă că e nevinovat. Totuşi, el s-a resemnat că nu va mai antrena niciodată naţionala României, ci va rămâne doar pe banca celor de la UCM Reşiţa.

Mai citeşte: Omer şi Paleu, excluşi cinci ani din competiţiile internaţionale

Afacerea „Mită pentru arbitri“ atinge FRH

UCM Reşiţa refuză să comenteze suspendarea antrenorului Aihan Omer

Federaţia Română de Handbal va face apel către EHF


Mihai Marinescu: "Decizia EHF mi se pare aberantă"

Aihan Omer, aproape demis de la Naţionala de handbal, este susţinut de UCMR

Petre Cozma:„Aihan Omer nu este antrenor, ci mercenar!“


„Adevărul“: Forul european v-a găsit vinovat pentru fapte foarte grave, mai exact, pentru tentativă de mituire a unor arbitri. E ceva adevărat din toată această poveste?


Aihan Omer: Ca antrenor, în special cel al echipei naţionale, nu m-au preocupat niciodată astfel de lucruri. Datoria mea este să antrenez, să fac jucătorii să atingă o formă sportivă bună. Sunt doar speculaţii, sunt nevinovat sută la sută. Niciun antrenor din lumea asta nu face astfel de lucruri.

Mai mulţi oficiali ai Federaţiei Române de Handbal au lăsat să se înţeleagă că forul de la Bucureşti nu intenţionează să facă apel. Dumneavoastră veţi contesta sancţiunile primite?

Momentan vreau să-mi văd de treabă. Consult specialişti care cunosc foarte bine astfel de probleme. Nu fac altceva decât să aştept, să văd ce şanse avem. Sunt pregătit să mă apăr, pentru că ceea ce mi s-a întâmplat este o nedreptate. Probabil că am fost în momentul nepotrivit la locul nepotrivit.

Aţi văzut înregistrarea cu preşedintele FRH, Cristian Gaţu. Cum comentaţi afirmaţiile sale referitoare la împlicarea dumneavoastră în mituirea arbitrilor?

Nu l-am înţeles. Cred că nu ştie ce vorbeşte. Nu are nicio dovadă, nicio acoperire. Presupune, îşi dă cu părerea, dar nu are niciun argument. Ştiţi cum stau eu de vorbă cu Gaţu? Eu am comunicat cu el prin fax. Mă surprind afirmaţiile lui. Eu ştiam că el este un băiat deştept. O să vedem ce se va întâmpla, dar lucrurile nu pot rămâne aşa.

Vă gândiţi să-l daţi în  judecată?

image

Gaţu a spus că ştia că Omer este implicat în scandalul de mituire a arbitrilor



Sincer, acum nu la asta îmi stă gândul. Dar afirmaţiile sale sunt extrem de grave şi probabil că-i voi cere să le probeze cumva. E posibil şi asta, să-l dau în judecată.

V-aţi luat adio de la banca tehnică a „tricolorilor”?

Practic, la echipa naţională sunt şanse minime să mai antrenez. Asta este. Nu am cum să mai lucrez la prima reprezentativă, mai ales dacă această suspendare rămâne în picioare.

Rămâneţi antrenor la UCM Reşiţa sau şi acest post vă este pus în pericol?

Cred că voi rămâne în funcţie. Va fi probabil mai delicat la meciurile din Cupa EHF, unde va trebui să stau în spatele băncii tehnice. Voi încerca să pregătesc jocurile foarte bine cu secundul meu. El va sta pe bancă şi eu în spate, la un metru sau doi. Conducerea clubului nu mi-a zis nimic şi ne vedem cu toţii de treabă. Eu îmi doresc enorm să fac în continuare performanţă pentru că, acum, motivaţia mi s-a dublat. Campionatul naţional nu are nicio legătură cu sancţiunea dată de federaţia europeană.

Aţi primit sancţiunea în timp ce vă aflaţi cu UCMR-ul în cantonament, la Debrecen. A bulversat această sancţiune liniştea echipei?

Din punctul meu de vedere, cantonamentul a fost o reuşită. Am avut condiţii foarte bune, băieţii s-au mişcat bine, iar la finalul stagiului, noi, antrenorii, am concluzionat că mai avem mult de muncit, dar că ne aflăm pe un drum bun. Echipa mai are nevoie de câteva jocuri de verificare, dar totul merge bine. Cei doi jucători nou-veniţi, Cristian Fenici şi Adrian Petrea s-au acomodat foarte bine şi avem mari speranţe înaintea startului campionatului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite