Tragerea la sorţi a grupelor de calificare la EURO 2012, pe 7 februarie la Varşovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat astăzi (miercuri) că tragerea la sorţi a grupelor de calificare la Campionatul European din anul 2012 va avea loc în ziua de 7 februarie 2010, ora 12,00 (13,00 - ora României), în incinta Palatului Culturii şi Ştiinţei din Varşovia.

Cele 51 de federaţii naţionale afiliate la UEFA, care s-au înscris pentru a participa la preliminarii (ţările gazdă, Polonia şi Ucraina, sunt calificate direct), au fost împărţite în şase urne valorice, România urmând să facă parte din urna a 2-a.

Această repartizare a luat în calcul rezultatele obţinute de acestea în preliminariile Cupei Mondiale 2006 şi la turneul final al acesteia, în preliminariile EURO 2008 şi la turneul său final, precum şi în preliminariile Cupei Mondiae 2010.

Iată componenţa celor şase urne valorice:

URNA 1: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Croaţia, Portugalia, Franţa şi Rusia.

URNA 2: Grecia, Cehia, Suedia, Elveţia, Serbia, Turcia, Danemarca, Slovacia şi ROMÂNIA.

URNA 3: Israel, Bulgaria, Finlanda, Norvegia, Republica Irlanda, Scoţia, Irlanda de Nord, Austria şi Bosnia-Herţegovina.

URNA 4: Slovenia, Letonia, Ungaria, Lituania, Belarus, Belgia, Ţara Galilor, Macedonia şi Cipru.

URNA 5: Muntenegru, Albania, Estonia, Georgia, Republica Moldova, Islanda, Armenia, Kazahstan şi Liechtenstein.

URNA 6: Azerbaidjan, Luxemburg, Malta, Insulele Feroe, Andorra şi San Marino.

Prin tragerea la sorţi vor fi alcătuite 9 grupe, dintre care 6 grupe a câte 6 echipe şi 3 grupe cu câte 5 formaţii, competiţia de calificare urmând ăs se dispute în perioada septembrie 2010 - noiembrie 2011.

Se vor califica direct la turneul final câştigătoarele celor nouă grupe şi cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul doi. Celelalte opt reprezentative, care vor încheia preliminariile pe poziţia a doua, vor disputa jocuri playoff, în urma cărora vor fi stabilite ultimele patru echipe calificate la turneul final, programat între 8 iunie şi 1 iulie 2012

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite