Ar plăti taxe de peste 4 milioane €

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ar plăti taxe  de peste  4 milioane €
Ar plăti taxe de peste 4 milioane €

Dacă se va aproba noua grilă de impozitare, Steaua, Dinamo şi CFR ar trebui să achite salarii exorbitante.Ministerul de Finanţe şi ANAF îngroapă echipele din Liga 1. Mitică Dragomir merge la FIFA şi UEFA, spunând că majorarea impozitelor este ilegală.

Patronii au motive clare de nelinişte. Dacă până acum plăteau taxe şi impozite de 16%, acestea vor creşte la 68%, din câte spune Mitică Dragomir, care prevesteşte falimentul fotbalului românesc.

Este şi adevărat. La un calcul simplu, echipele care plătesc lunar salarii de 500.000 de euro vor ajunge să mai achite încă 4 milioane de euro şi către Finanţe. Pentru a opri această decizie, “Corleone”  spune că e gata să boicoteze startul în noul sezon, ameninţând cu neprezentarea echipelor din Liga I la meciuri.

Acest lucru este însă imposibil, pentru că formaţiile şi-au primit deja o parte din banii pentru drepturile TV, iar unele dintre ele i-au şi cheltuit.

Dragomir contestă şi plata TVA

Mitică Dragomir e gata să ducă războiul cu Ministerul de Finanţe şi ANAF la UEFA şi FIFA: “ANAF încalcă grav legea şi abuzează de faptul că plătim foarte mulţi bani pentru a ne jupui şi mai mult. În plină criză, ei vor să se îmbogăţească pe spinarea noastră! Dacă nu primim niciun răspuns din partea autorităţilor, vom amâna campionatul chiar şi până la primăvară. Vom informa şi UEFA, şi FIFA!”, a spus Dragomir.

De asemenea, Mitică a contestat şi faptul că grupările din Liga I trebuie să plătească TVA la transferurile în străinătate. “Un fotbalist care pleacă afară e considerat marfă de ANAF. Cu toate astea, nicio altă marfă nu are aplicat TVA la ieşirea din ţară! Nu există o aşa impozitare în toată lumea!”, a spus nervos preşedintele LPF.

image

Dacă nu vom primi un răspuns favorabil, vom face mai întâi o grevă japoneză, apoi vom trece la lucruri mai dure. Măsurile ANAF pot distruge fotbalul românesc.

image


Marius Stan
director general Oţelul

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite