Boloni oferă altă vedetă fotbalului portughez, după Cristiano Ronaldo. Vezi cine e starul scos de român la PAOK!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vieirinha
Vieirinha

Ladislau Boloni este antrenorul care i-a dat încredere lui Cristiano Ronaldo şi l-a promovat pe actualul star al lui Real Madrid la primă echipă a lui Sporting, iar acum e pe cale să repete performanţa. Chiar dacă de data aceasta antrenează o echipă din Grecia, nu din Portugalia, Boloni a găsit şi în lotul lui PAOK un lusitan valoros.

Vieirinha, pe numele lui complet Adelino André Vieira de Freitas, este un mijlocaş ofensiv portughez în vârstă de 25 de ani care joacă în acest moment pentru PAOK Salonic. Acesta e fost până acum în anonimat, e creat de şcoala lui FC Porto şi a făcut de două ori drumul dus-întors între Lisabona şi Salonic, sub formă de împrumut. De când la echipă a venit însă Boloni, Vieirinha a explodat. Evoluţiile bune atât din campionat, cât şi din Liga Europa l-au propulsat pe acesta, nesperat, la echipa naţională. Paulo Bento, selecţionerul Portugaliei, l-a chemat pe Vieirinha la lot în premieră, chiar pentru barajul cu Bosnia şi Herţegovia, care duce la Euro 2012 şi se va juca vineri şi marţi în dublă manşă.

"E un jucător extraordinar. L-am văzut de când am venit la echipă. Eu l-am pus să joace mijlocaş stânga, dar poate juca pe toate posturile la mijlocul terenului pentru că se apărăr foarte bine, dar este în acelaşi timp şi un marcator desăfârşit. Va fi o prezenţă constantă la echipa naţională. O să vedeţi", a declarat Boloni despre Vieirinha, pentru cotidianul Ojogo.

Selecţia lîn premieră a lui Vieirinha se datorează însă şi accidentării de ultim moment a jucătorului lui Zenit St. Petersburg, Danny.

Vieirinha a venit la PAOK Salonic pe 300.000 de euro, iar după nici un tur sub comanda antrenorului român a ajuns să fie cotat la 7.000.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite