Dumitru Dragomir: „Mă doare undeva de ce spun ei!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antena 1 solicită diminuarea contractului de drepturi de televizare ale meciurilor din Liga I cu 50 la sută. Dumitru Dragomir spune că nu renunţă la niciun cent. Valoarea contractului pentru transmisia partidelor din prima ligă naşte din nou confruntări între LPF şi Antena 1.

Directorul general al Antenei 1, Dan Matiescu, a estimat că suma care va trebui plătită LPF pentru drepturile de televizare va scădea în sezonul 2009/2010 la 13-14 milioane de euro.

 Adică cu 50 la sută mai mică faţă de preţul iniţial de achiziţie, după ce pentru actualul campionat s-au plătit 34 de milioane de euro. Numai că Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, nici nu vrea să audă de vreo renegociere în privinţa sumei.

„Nu mă sperii de şantajul lor“

Reprezentantul televiziunii sus-amintite a explicat motivele. „Nu numai că audienţa a scăzut, dar asistăm la o reticienţă din partea clienţilor de publicitate, care nu mai doresc plasarea spoturilor în apropierea meciurilor de fotbal din Liga I, din cauza acuzelor aduse arbitrajului”, a declarat Matiescu pentru Mediafax.

Dragomir a contraatacat. „Adunarea Generală a LPF a aprobat o renegociere a contractului în aceleaşi condiţii financiare. Suma nu se va renegocia niciodată. Nu voi renegocia nici măcar cu un cent”, a replicat şeful LPF pentru „Adevărul“. Matiescu a spus şi ce se va întâmpla în caz că se refuză diminuarea sumei.

„În cazul în care nu vom ajunge la un compromis, vom solicita, cel mai probabil, rezilierea contractului. Mai întâi, pe cale amiabilă, dar probabilitatea de a ajunge în instanţă este foarte mare, aşa că luăm în calcul solicitarea unor despăgubiri de 40 de milioane de euro, pentru un produs care s-a alterat în mod intenţionat în acest sezon”, a mai spus Matiescu.

„Să facă ce vor, mă doare undeva de ce spun ei! Pe mine mă interesează doar ce spune legea. Eu nu încalc legea în faţa şantajului. Dacă e şantaj, nu mă interesează. Eu nu pun în practică decât hotărârile Adunării Generale a LPF. Dacă n-aş respecta caietul de sarcini stabilit sau deciziile Adunării Generale, atunci aş fi în culpă. Eu nu mă sperii de şantajul lor. Ei cred că dacă sunt televiziune ne sperie. Să respecte contractul”, a răspuns Dumitru Dragomir.

image

Dacă ieşi din clauzele contractuale şi din caietul de sarcini, te dau în judecată cei care au pierdut licitaţia, pentru că ai făcut facilităţi câştigătorului.

image


Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Dacă renunţă RCS&RDS – Antena 1, se face altă licitaţie

Dumitru Dragomir a precizat şi ce s-ar întâmpla dacă RCS&RDS – Antena 1 va renunţa la contract. „În cazul în care consorţiul RCS&RDS – Antena 1 renunţă, conform hotărârii Adunării Generale se va face o nouă licitaţie, iar acest grup nu va avea dreptul să participe.

Ei să-şi rezolve probleme lor din interiorul consorţiului. Eu am vorbit cu titularul celor de la RCS&RDS şi el nu renunţă“, a spus preşedintele LPF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite