Au fost eliberaţi din lesa „Dulăului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost eliberaţi  din lesa „Dulăului“
Au fost eliberaţi din lesa „Dulăului“

Exigentul Hizo e deja istorie pentru rapidişti, care s-au impus cu Oţelul, scor 3-0. Fostul director tehnic, Nae Manea a debutat cu dreptul la Rapid Bucureşti în primul meci oficial pe banca giuleştenilor.

Tribunele şi jucătorii l-au adoptat imediat pe noul tehnician al Rapidului! Dovada? Hora bucuriei de la golul lui Alexandru Ioniţă, când toţi fotbaliştii s-au strâns în jurul lui Manea şi l-au îmbrăţişat.

Viorel Hizo a părăsit Giuleştiul după meciul pierdut în Cupă, cu Internaţional,  lăsând Rapidul pe un butoi de pulbere, gata să explodeze. Fără a avea alte soluţii, patronul George Copos l-a mandatat pe directorul tehnic, Nae Manea, să conducă de pe bancă echipa. O mutare inspirată! Meciul cu Oţelul a confirmat acest lucru. Giuleştenii au evoluat dezinvolt, făcându-l uitat pe Hizo, un antrenor dur, care nu era pe placul echipei.  

Ioniţă a spart gheaţa

Meciul a început tare. Marius Constantin l-a încercat, mai întâi, pe Kolev cu un şut de la 25 de metri. Grigorie şi Spadacio au avut în gheată golul, dar n-au avut luciditatea de a înscrie. Tânărul Ioniţă a fost cel care a spart gheaţa. Puştiul din ofensiva Rapidului a prins un şut extraordinar, la vinclu, care l-a lăsat pe Kolev fără reacţie.  

Oţelul nu s-a predat, iar vârstnicul Paraschiv a semănat teamă în defensiva giuleştenilor după pauză. Căpitanul gălăţenilor a reluat din foarfecă, dar Bozovici şi Grigorie au fost pe post, scoţând balonul de pe linia porţii.

A fost singura ocazie a oaspeţilor, pentru că Rapid a evoluat pragmatic, s-a închis bine în apărare şi a lovit pe contraatac. Grigorie a marcat cu capul, pentru ca Herea să ducă scorul la 3-0, din penalty, spre bucuria lui Nae Manea, cel care şi-a făcut un debut extraordinar la Rapid.

Lutz Stache a stat în galerie

image


În timp ce Copos nu a venit la meci, fiind încă supărat din cauza eliminării din Cupa României, Lutz Stache (foto) şi-a făcut apariţia în Giuleşti. Cu un fular alb-vişiniu la gât, neamţul a văzut partida din mijlocul galeriei rapidiste. În vârstă de 54 de ani, Stache este originar din Berlin şi s-a stabilit de câţiva ani la Cottbus, unde sponsorizează echipa locală Energie. Averea celui care vrea să devină patron în Grant este estimată la un miliard de euro.

Rapid 3

Bornescu – Helder (85 Păun), M. Constantin, Ad. Iencsi,  Bozovici (78 Mardare) – Matici, Lazăr – Grigorie, Spadacio, Herea – Al. Ioniţă (73 Răduţă). Antrenor: Nae Manea.

Oţelul 0

Kolev – Rîpă, Sârghi, S. Costin, Sălăgean – Neagu (83 Mojsov), Giurgiu, L. Iorga, Pătraş (77 Axente) – G. Paraschiv (60 Ibeh), Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Goluri: Al. Ioniţă 38, Grigorie 69, Herea 82 – penalty

Eliminat: Kolev 90

Stadion „Giuleşti”: 3.000

Arbitru: Istvan Kovacs.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite