Duelul titanilor în Bundesliga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gotze (în galben)  şi Pranjici s-ar putea întâlni iar
Gotze (în galben) şi Pranjici s-ar putea întâlni iar

Bayern München şi Borussia Dortmund sunt echipele cu cele mai impresionante cifre în ultimele cinci etape. Sâmbătă se vor afla faţă-n faţă.

Bayern München - Borussia Dortmund este cel mai interesant meci din acest weekend fotbalistic. Fără să facă mari valuri, oaspeţii s-au întors în lupta pentru apărarea titlului cucerit anul trecut, deşi startul de sezon împiedicat făcea acest lucru aproape imposibil.

În ultimele cinci etape, Dortmund a câştigat cele mai multe puncte din toate echipele din Bundesliga (13), a marcat cele mai multe goluri (17) şi a primit cele mai puţine (2). La toate aceste categorii, Bayern München s-a clasat pe locul doi: 10 puncte, 11 goluri marcate şi trei primite. „Galben-negrii" au câştigat şapte din cele 42 de partide jucate pe terenul lui Bayern. Doar FC Köln (9) a reuşit să câştige de mai multe ori în istoria Bundesligii. Mai mult, în ultimele şase partide directe, pe ambele arene, Dortmund a fost echipa care a deschis scorul.

În cinci din aceste jocuri, primul gol a fost înscris până în minutul 10. Pentru această întâlnire, gazdele vor trebui să se descurce fără Timoşciuk (suspendat) şi Schweinsteiger (accidentat). În schimb, pe teren ar putea apărea Robben, cel care şi-a revenit după ce a stat pe bară o lună şi jumătate.

De partea cealaltă, golgheterul Barrios nu va juca pentru că a suferit o ruptură musculară. „De ce să nu putem câştiga cu Bayern? Trebuie să ne facem jocul şi să nu ne temem de ei. Această echipă al lui Bayern nu este invincibilă, aşa că nu o să stăm în apărare", a afirmat fundaşul Mats Hummels.



Oferta de weekend, 1X2 Bet Café Arena

„U" Cluj nu a mai câştigat în Gruia de 40 de ani

CFR - „U" Cluj este meciul etapei în România. Derby-ul Ardealului a început cu mult timp în urmă, în momentul în care gazdele au anunţat că cel mai ieftin bilet la meci va costa 150 de lei. Dar, dincolo de acest scandal rămân cifrele, care sunt favorabile CFR-ului.

Elevii antrenaţi de Jorge Costa au câştigat nouă din ultimele 22 de meciuri directe, „şepcile roşii" s-au impus de trei ori, iar alte 10 partide s-au încheiat la egalitate. Mai mult, ultima victorie a Universităţii în Gruia a avut loc în octombrie 1971, scor 1-0. „Se anunţă o partidă echilibrată din prisma locurilor din clasament. Sper ca atât CFR, cât şi U, respectiv arbitrii, să aibă o evoluţie pe măsură", a spus Jorge Costa.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite