Duelul "şchiopilor": Steaua Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua – Rapid 2-1, din 27 octombrie 2002, a fost ultima victorie „roş-albastră“ împotriva „vişiniilor“ acasă. Golurile au fost înscrise atunci de Aliuţă şi Falemi, respectiv Florin Bratu.Steaua – Rapid este în sezonul actual un meci pentru locul 6, o poziţie la limita intrării în Europa League.

Citiţi şi
Hizo: Nu mă tem de Steaua, doar noi ne putem pune probleme

Steaua a scăpat doar cu avertisment şi va juca cu Rapid cu spectatori

Din cauza crizelor financiare prin care trec, niciuna dintre echipe nu-şi permite luxul de a sta pe tuşă un an, întrucât banii de la UEFA sunt foarte importanţi.

Pentru roş-albaştrii mai este şi o chestiune de orgoliu, deoarece nu au mai izbutit să-i învingă pe giuleşteni, pe stadionul din Ghencea, de şase ani şi jumătate, când au obţinut victoria graţie golurilor înscrise de Aliuţă şi Falemi. Pentru rapidişti a punctat Florin Bratu. Pe băncile tehnice erau la vremea respectivă Victor Piţurcă la Steaua şi Mircea Rednic la Rapid.

Cine câştigă merge în Europa

Dar ce a fost a fost. Iar pe stelişti şi pe rapidişti îi frige prezentul. „Echipa care va învinge, în proporţie de 70 la sută, îşi va asigura un loc în cupele europene, deci miza e cu atât mai mare. Trebuie să obţinem punct sau puncte din Ghencea. Avem un moral bun, jucătorii au încredere în ei, s-au pregătit bine şi sunt încrezători. Ne mai trebuie şi puţină şansă. Dacă vom greşi mai puţin, ne vom impune. Nu mă tem de Steaua, îmi e frică doar de noi. Dacă facem un joc bun, aşa cum ştiu că putem, nu vom avea niciun fel de probleme în a ne apropia victoria”, a spus Hizo, antrenorul giuleştenilor.

Lăcătuş vrea mai ofensiv, dar fără riscuri

„Mai sunt patru etape de disputat şi toate sunt importante. Vom încerca să avem un apetit ofensiv mai mare decât la meciul cu Dinamo, pentru că atunci nu ne-am creat prea multe situaţii de gol. Sper să marcăm gol sau goluri şi să obţinem cele trei puncte. Sper să ajungem mai des în faţa porţii, dar asta înseamnă că trebuie să riscăm mai mult”, a replicat Marius Lăcătuş, tehnicianul stelist.

Steaua nu va putea conta pe Dorin Goian şi Pawel Golanski, ambii suspendaţi, în timp ce Emeghara, Ovidiu Petre şi Cernea sunt accidentaţi.Şi la Rapid sunt probleme de lot: Vasile Maftei este suspendat, Nicolae Grigore, accidentat, iar Bozovici a părăsit echipa.

image

Echipa care va învinge, în proporţie de 70 la sută, îşi va asigura un loc în cupele europene, deci miza
e cu atât mai mare.

image


Viorel Hizo
antrenor Rapid

image
image



Falemi: „Pe vremea mea nu ajungea oricine la Steaua!“

Autor al golului victoriei la ultimul succes stelist în Ghencea, cu Rapid, 2-1, Nana Falemi, a criticat campania de achiziţii făcută de „roş-albaştri“, considerând că punctul forte al vicecampioanei a rămas tot apărarea.

„După părerea mea, altădată se ajungea mult mai greu la Steaua. Nu vreau să fiu rău, dar au fost echipe mult mai bune ca aceasta. Mulţi dintre jucătorii vechi ai Stelei precum Goian, Ghionea, Petre Marin, au arătat că au valoare,  însă este foarte important să-i menţii la acelaşi nivel“, a declarat Falemi. O altă problemă adusă în discuţie de fostul jucător al formaţiei din Ghencea a fost starea de spirit a fotbaliştilor antrenaţi de Marius Lăcătuş, considerându-i pe aceştia principalii vinovaţi pentru „criza“ din Ghencea.

Mizează pe un egal

„Nu lipsa rezultatelor a afectat starea de spirit a jucătorilor, ci evoluţia lor slabă. În plus, presiunea la care au fost supuşi de către patron şi de către presă a contat foarte mult“, a continuat fotbalistul ajuns la vârsta de 35 de ani.Referitor la meciul câştigat în 2002 de Steaua, Nana a spus că a fost cel mai bun de pe teren în acea partidă şi că Dumnezeu l-a ajutat să joace aproape perfect.

Falemi a mai adăugat că este frustrant că echipa sa de suflet a ajuns în situaţia asta, anume să nu mai bată Rapidul de aproape 7 ani în Ghencea: „Egoist vorbind, este un sentiment plăcut, dar, din punctul de vedere al suporterului stelist, este chiar frustrant“.După părerea jucătorului medieşean, întâlnirea din această seară se va termina cel mai probabil la egalitate.

image

Nu lipsa rezultatelor a afectat starea de spirit a jucătorilor, ci evoluţia lor slabă. În plus, presiunea la care au fost supuşi a contat foarte mult.

image


Nana Falemi
jucător Gaz Metan Mediaş

Galeria Stelei este îndurerată!

Înaintea confruntării cu suporterii giuleşteni, fanii „roş-albaştrilor” sunt cuprinşi de tristeţe. Unul dintre membrii reprezentativi ai Peluzei Sud Steaua, Ivan, a decedat duminică după-amiază, într-un tragic accident de maşină. Tânărul, în vârstă de numai 21 de ani, a fost înmormântat, ieri, la cimitirul Măgurele, din Capitală. Familia îndurerată şi mai mulţi prieteni au fost alături de el pe ultimul drum. Se pare că la ceremonia de înmormântare au asistat mai mulţi „ultraşi” ai vicecampioanei.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite