Duel inedit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duel inedit
Duel inedit

Rusia şi Olanda se întâlnesc astăzi în sferturile de finală ale Euro 2008, ambele având pe băncile tehnice antrenori batavi Marco van Basten îl înfruntă pe mai experimentatul său

Rusia şi Olanda se întâlnesc astăzi în sferturile de finală ale Euro 2008, ambele având pe băncile tehnice antrenori batavi

Marco van Basten îl înfruntă pe mai experimentatul său conaţional Guus Hiddink, antrenorul care a revigorat selecţionata Rusiei.

Olanda este echipa care a jucat cel mai bun fotbal la Euro 2008. După trei victorii din tot atâtea meciuri contra Italiei, Franţei şi României şi cu un golaveraj incredibil de 9-1, "portocala mecanică" este mare favorită la calificarea în semifinale.

Selecţionerul Marco van Basten crede în echipa sa, dar este conştient şi de valoarea adversarului său direct, Hiddink. "Guus a făcut treabă bună. După un start mai dificil, Rusia a jucat foarte bine.

E o echipă preocupată de atac cu jucători tehnici. Totuşi, cred că suntem favoriţi şi că grupul meu poate învinge. Trebuie să vedem cum a reuşit Spania să-i învingă şi să învăţăm această lecţie", a precizat Marco
van Basten.

De partea cealaltă, antrenorul Guus Hiddink are mare avantaj de a cunoaşte foarte bine jucătorii olandezi. "E un meci special, deoarece îl cunosc pe antrenor, pe jucători, cu mulţi dintre ei chiar am lucrat. Stilul nostru cred că le convine şi va fi o întâlnire interesantă.

E greu de spus dacă îi putem bate. Au jucat împotriva României cu echipa a doua şi au arătat un fotbal de calitate. Nu ştiu dacă se tem de noi, dar sigur sunt mai odihniţi", a precizat Hiddink.

Astăzi, ora 21.45 (TVR 1)

RUSIA - OLANDA

Stadion: Jakob Park (Basel)

RUSIA: Akinfeev - Aniukov, Ignasevici, Kolodin, Jirkov - Semak - Semsov, Zirianov, Bilialetdinov - Arsavin - Pavliucenko.
Antrenor: Guus Hiddink

OLANDA: Van der Sar - Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst - De Jong, Engelaar - Kuyt, Van der Vaart, Sneijder - Van Nistelrooy.
Antrenor: Marco van Basten

Arbitru: Luboâ Michel (Slovacia)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite