Drum infernal pentru echipa vicecampioană în tururile preliminare ale Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drum infernal pentru echipa vicecampioană în tururile preliminare ale Ligii Campionilor
Drum infernal pentru echipa vicecampioană în tururile preliminare ale Ligii Campionilor

Pentru accederea în grupele Ligii Campionilor, locul doi din Liga I va juca două tururi contra unor cluburi mari din Europa.Urziceni, Dinamo sau FC Timişoara au toate motivele să-şi dorească, la finalul sezonului, primul loc în clasament, cel care duce direct în faza grupelor Ligii.

A doua clasată va fi „condamnată“ la disputarea a patru meciuri de foc, aici urmând să întâlnească echipe precum Şahtior sau Celtic şi, apoi, Arsenal sau Lyon.

Noul sistem implementat de Michel Platini pentru competiţiile europene a pus România într-o situaţie incomodă. Dacă echipa campioană, ca şi în trecut, va intra direct în grupele Ligii Campionilor, atunci vicecampioana noastră nu va fi aşa de bine poziţionată pentru un al doilea loc în grupe, cum s-a întâmplat sezonul trecut.

Poziţionarea ţării noastre pe locul şapte în clasamentul coeficienţilor, după ierarhia făcută în urmă cu doi ani, va trimite Unirea, Dinamo sau FC Timişoara în turul trei preliminar rezervat vicecampioanelor.

Trebuie specificat faptul că niciuna dintre formaţiile noastre nu va fi cap de serie aici. După încheierea mai multor campionate, ştim care sunt posibilii noştri adversari. Pe listă sunt înscrise echipe precum Şahtior, Sporting Lisabona, Celtic şi Anderlecht, cluburi din urna capilor de serie.

Se mai luptă Panathinaikos cu AEK Atena în Grecia. În eventualitatea în care clubul român nu va trece de acest tur, atunci va fi trecut în play-offul pentru grupele Europa League.

În cazul unui succes, formaţia de la noi va avansa în play-offul pentru grupele Ligii Campionilor, cu jocuri infinit de grele, unde ne aşteaptă Arsenal, VfB Stuttgart, Atletico Madrid, Fiorentina sau Lyon. Calificarea duce în grupele Ligii Campionilor, iar eliminarea e „răsplătită“ cu un loc direct în grupele Europa League.

Patru pe două locuri

Ultima etapă a sezonului va decide care dintre echipele Craiova, Steaua, Vaslui sau Rapid vor reprezenta România pe continentul european.

Se ştie sigur că Rapid şi Steaua nu pot merge împreună, una dintre ele va fi în afara Europei. Giuleştenii au şanse mai mari. Joacă acasă cu Poli Iaşi, în timp ce steliştii au un joc greu la Urziceni. În schimb, Craiova şi Vasluiul vor da o luptă directă.

Craiova merge sigur în Europa cu un egal, Steaua are nevoie de o victorie pentru a-şi decide singură soarta sau poate beneficia de insuccese ale Rapidului şi Vasluiului. Ultimilor le trebuie un succes, dar şi un egal ar fi bun, numai să nu bată Steaua şi Rapid. Giuleştenii au doar varianta victoriei şi se roagă ca Steaua să nu bată.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite