Drogba, Eto'o și Gyan, nominalizați pentru fotbalistul african al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confederaţia africană de fotbal (CAF) a anunţat lista celor 3 nominalizaţi pentru titlul de cel mai bun jucător african al anului 2010, alegându-i, fără surprize, pe ivorianul Didier Drogba, camerunezul Samuel Eto'o şi pe ghanezul Asamoah Gyan.

Drogba, atacant la Chelsea Londra, a fost ales cel mai bun jucător anul trecut. Anul acesta, titlul se va decerna pe 20 decembrie, la Cairo, când vor fi recompensaţi şi laureaţii celorlalte categorii ale Trofeelor CAF: cel mai bun jucător care evoluează pe continentul african, cea mai bună speranţă, cea mai bună jucătoare a anului, cel mai bun club, cea mai bună selecţionată, cea mai bună selecţionată naţională feminină şi cel mai bun antrenor.

Drogba pare a fi outsider în acest sezon în care atât Eto'o cât și Gyan au avut succese remarcabile.

Eto'o a contribuit din plin la câștigarea de către Inter Milano a cupei și campionatului în Italia precum și a Ligii Campionilor. Din păcate pentru camerunez, naționala al cărei căpitan a fost în acest an nu a strălucit nici la Cupa Africii pe națiuni nici la Cupa Mondială.

Gyan nu s-a remarcat la nivel de club, la Rennes sau Sunderland, însă golurile sale au dus Ghana în finala Cupei Africii pe națiuni și în sferturile Cupei Mondiale. Totuși a fost unul dintre cei mai blamați jucători ghanezi după ce a ratat penalty-ul care putea transforma Ghana în prima echipă africană calificată în semifinalele unui Mondial. Gyan a lovit transversala în ultimele secvențe ale prelungirilor din sfertul de finală cu Uruguay, și cu toate că a marcat apoi la loviturile de departajere, echipa sa a părăsit competiția.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite