Dragoste de „diavol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii lui Manchester United s-au plimbat dintr-un bar în altul, dar nu au lăsat berea din mână nici măcar pentru un minut
Suporterii lui Manchester United s-au plimbat dintr-un bar în altul, dar nu au lăsat berea din mână nici măcar pentru un minut

Cei mai fideli fani ai lui Manchester United au venit după favoriţi la Bucureşti şi au luat ieri cu asalt puburile din Centrul Vechi al Capitalei, unde au băut bere românească din belşug. Manchester United e cu siguranţă una dintre cele mai iubite echipe din lume, formaţia britanică având peste 200 de fan cluburi oficiale şi probabil alte câteva sute neoficiale.

În România nu există însă aşa ceva, drept pentru care suporterii veniţi la Bucureşti, la meciul cu Oţelul, n-au avut parte de ghizi în Capitală. Nu le-a fost însă greu să găsească drumul către puburile din centrul vechi, acolo unde şi-au petrecut cea mai mare parte a zilei de ieri.

Berea e de patru ori mai ieftină ca în Anglia

Cunoscuţi ca fiind mari consumatori de bere, fanii lui United nu au pozat în sfinţi nici la Bucureşti. N-au luat cu asalt muzeele ori Casa Poporului, parcurile nici atât, alungaţi de frigul de afară, ci s-au refugiat la bere. Iar berea românească le-a căzut bine nu doar pentru că e mult mai ieftină decât cea din Anglia. Dacă acolo plătesc 6 lire (30 de lei) pentru o halbă, pe Lipscani preţul e de patru ori mai mic.

Cu limbile dezlegate de hameiul fermentat, englezii visează deja la trofeul Ligii Campionilor. „Azi (n.r. - ieri) batem cu 3-0!  Cine-i Oţelul?", spune Lorry, un burtos cu chelie, care îndeasă halbă după halbă într-o guşă care ar face invidios şi un pelican.  Nici măcar nu-l interesează ce formulă de start va folosi Sir Alex Ferguson. Nici pe el nici pe prietenii săi.



„Pentru noi, competiţia începe mai târziu. Pe la primăvară. În fiecare an avem însă o singură, dar mare problemă. Există nişte băieţi la Barcelona care plimbă mingea încontinuu şi nu ne lasă să luăm trofeul pentru că s-au îndrăgostit ei de el", mai afirmă englezul cu năduful unui fan căruia „extratereştrii" i-au stricat bucuria finalei şi în 2009 şi în 2011. Câteva mese mai încolo, în acelaşi pub, David (40 de ani) e şeful unui alt grup. Ţine cu Manchester de la 10 ani şi a fost în multe ţări după favoriţi. „Românii sunt primitori. Am văzut la televizor stadionul şi mi-a plăcut mult, arată cam ca la noi. Am înţeles că aţi avut probleme cu gazonul, sper că s-au rezolvat. Ar fi păcat să strice spectacolul", mărturiseşte el. „Vreau să-l văd pe Rooney la treabă. E eroul nostru, dar ne-a supărat rău la naţională. Cum să iei roşu în ultimul meci din grupă şi să ratezi Euro? Numai el putea face asta", se lamentează britanicul.

ADVIMA20111018_0471

Fanii s-au distrat, chiar dacă pe peretele unui bar era un steag al lui Liverpool



La Bucureşti n-au fost nici pe departe 10.000 de fani ai lui Manchester, aşa cum anunţaseră. Au ajuns maximum 2.000, dar toţi au adus cu ei spiritul unei echipe care din 1878, anul înfiinţării, influenţează fotbalul mondial. Cu un an mai devreme, în 1877, noi ne luptam cu turcii la Plevna şi Smârdan, iar de fotbal încă nu ne apucasem.

Rooney are telefon cu Rooney!

Se pare că cel mai înfocat simpatizant al lui Wayne Rooney, marea vedetă a celor de la Manchester United, este chiar Wayne Rooney. Altfel nu se explică faptul că, la sosirea în România, pe telefonul mobil al englezului s-a putut vedea o fotografie cu Rooney bucurându-se după un gol. În schimb, pe cealaltă faţă a celularului se putea vedea sigla Ligii Campionilor.

Fanii s-au distrat, chiar dacă pe peretele unui bar era un steag al lui Liverpool
Rooney are telefon cu Rooney!
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite