Dragoste la prima vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Cisovski, omul meciului FC Timişoara – CFR Cluj (2-1), s-a adaptat instantaneu în Banat. Slovacul a fost transferat după primele etape din acest sezon, de la Artmedia Bratislava, pe o sumă care pare acum mică, 400.000 de euro.

Dusan Uhrin Jr. este cel care l-a adus pe Marian Cisovski la Timişoara. “Îl cunosc, ­l-am vrut acum de urgenţă deoarece mai aveam nevoie de un fundaş de clasă. L-am dorit şi acum jumătate de an”, a declarat antrenorul ceh la începutul lunii septembrie.

 “Aducerea lui Cisovski a costat în jur de 400.000 euro. Cu siguranţă e printre cele mai bune transferuri din Liga I”, a declarat pentru “Adevărul” Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al clubului timişorean.

Primul transfer “afară”

Marian Cisovski a început fotbalul profesionist în oraşul natal, la Chemlon Humenne (liga a doua slovacă), iar cel mai mult a jucat la Inter Bratislava, între 1999 şi 2004. Dintre actualii coechipieri, a mai fost coleg cu Vrsici la MSK Zilina şi cu Balazs Borbely la Artmedia Bratislava, cu ambele echipe jucând în cupele europene.

Transferul în România a fost prima sa experienţă în afara Slovaciei. Slovacul a ajuns în oraşul de pe Bega la timp pentru a asista, din tribune, la meciul FC Timişoara – Rapid din etapa a 6-a. Cisovski a fost aruncat în luptă imediat, în etapa a 7-a, bănăţenii fiind atunci în criză de fundaşi centrali, după ce Brezinsky se operase. În primul său meci de pe “Dan Păltinişanu”, fundaşul a reuşit un gol de senzaţie împotriva lui FC Vaslui.

Adaptare instantanee

Dacă majoritatea fotbaliştilor resimt în mod negativ schimbarea echipei de club, în cazul lui Cisovski nu s-a pus problema. Dubă debutul de la Craiova, slovacul şi-a câştigat locul de titular, fiind chiar integralist începând de atunci.

Un alt atu al lui Cisovski este familia, fundaşul slovac dedicând celor dragi reuşitele din meciul cu campioana. “Sunt foarte fericit pentru această victorie. Aceste două goluri le dedic soţiei şi fiicei mele”, a spus fundaşul la finalul partidei de duminică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite