Dragomir reia războiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele LPF vrea să se interzică accesul galeriilor oaspete pe stadioane. Dumitru Dragomir i-a propus lui Mircea Sandu, preşedintele FRF, ca “măcar doi ani de zile galeriile să nu mai însoţească echipele în deplasare”.

Incidentele de la derby-ul de duminică dintre Rapid şi Steaua, când mai multe petarde au zburat din galeria Stelei spre tribuna oficială, l-au alertat pe Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

”Voi face o propunere Federaţiei Române de Fotbal prin care galeriile să nu mai însoţească echipele în deplasare. Am discutat cu Mircea Sandu şi mi-a spus să fac această propunere”, a declarat preşedintele LPF. ”Măcar doi ani de zile să se interzică acest lucru. Cred că e de ajuns. Indiferent de meci, doi ani să nu mai avem galerii în deplasare”, a mai adăugat Dragomir.

De asemenea, şeful LPF intenţionează să modifice Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei pe arenele sportive, pentru ca jandarmii să poată fi prezenţi în timpul meciurilor în interiorul stadioanelor:

“Legea trebuie îmbunătăţită, pentru că jandarmii trebuie să stea în stadion. Degeaba am venit noi cu asta, să fim europeni şi să scoatem jandarmii din arenă,
dar după părerea mea e greşit, pentru că jandarmii nu sunt de decor, ei trebuie să intervină”.

“Încalcă drepturile omului”

Reacţiile liderilor de galerii nu au întârziat să apară. “Nu ne pot fura dreptul de a merge pe stadioane. Noi tot vom face deplasări şi ne vom procura singuri bilete la meciuri”, ne-a declarat Valentin Marincea, liderul suporterilor rapidişti, în timp ce unul dintre şefii galeriei steliste a declarat: “Prin asta se încalcă drepturile omului. Nimeni nu poate interzice accesul în incinta unui stadion unei persoane care posedă bilet”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite