Dragomir scapă cluburile de sancţiuni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragomir scapă cluburile de sancţiuni!
Dragomir scapă cluburile de sancţiuni!

Preşedintele LPF aprobă o lege prin care grupările din Liga 1 nu mai răspund pentru golanii din peluze. Adunarea Generală a LPF a decis ca formaţiile din Liga I să nu mai organizeze deplasări pentru galerii. Suporterii au voie să meargă la meciuri, dar numai pe cont propriu.

Cine câştigă de pe urma acestei hotărâri? Cluburile care nu mai pot fi trase la răspundere pentru eventualele pagube produse de ultraşi.

Astfel, conducătorii din Liga I răsuflă uşuraţi. Adio meciuri cu porţile închise şi amenzi drastice primite din cauza suporterilor. Meritul este al lui Dumitru Dragomir, cel care a formulat o lege prin care delimitează fanii de cluburi.  În aceste condiţii, echipele nu mai au voie să organizeze deplasări ale ultraşilor sau să le mai asigure tichete de acces la meciuri, iar cei care vor răspunde direct de incidentele din tribune vor fi ultraşii, poliţia şi Jandarmeria Română.

„Pe parcursul ediţiei 2009 - 2010 a Ligii I, se interzice acordarea de bilete sau alte facilităţi, pe bază de reciprocitate, între clubul gazdă (organizator) şi clubul oaspete (vizitator) sau de către clubul oaspete (vizitator)”, se arată într-un comunicat al Ligii Profesioniste de Fotbal.  Dumitru Dragomir explică care va fi efectul acestei hotărâri.

„Echipele nu vor mai fi sancţionate pentru incidentele provocate de galerii. Acum nu mai au treabă cu suporterii. Grupările din Liga I vor primi sancţiuni în cazul în care nu vor ţine cont de această lege şi vor ajuta suporterii să facă deplasări. Cât priveşte galeriile, dacă vor greşi, atunci se va merge până la interzicerea lor pe stadioane!”, spune preşedintele LPF.
Oţelul şi Internaţional, fără spectatori ?

Jandarmeria va scolicita ca LPF să interzică cluburilor Oţelul Galaţi şi Internaţional Curtea de Argeş să organizeze meciuri cu spectatori pentru că stadioanele lor nu îndeplinesc condiţiile minime de securitate. „Au termen până azi să-şi remedieze deficienţele pe linie de securitate. În caz contrar, cele două cluburi vor juca fără suporteri”, a anunţat şeful de stat major al Jandarmeriei Române, general maior Olimpiodor Antonescu. 

Ce spun ultraşii despre noua lege

Vali Bulagru, lider galerie Rapid - Prin această lege vor să instaureze haosul între suporteri şi să scape cluburile de sancţiuni. Oricum, pe noi, rapidiştii, nu ne ajuta nimeni nici în trecut în deplasări.

Goran Mrakici, unul dintre liderii suporterilor timişoreni -  Este o mare aberaţie. Dacă se va menţine această decizie, se va ajunge cel mai probabil la un front comun al tuturor suporterilor.

Ellyas Bucurică, lider galerie Dinamo - Nu e nicio problemă, noi oricum ne cumpăram singuri biletele. E un lucru normal ca fiecare să răspundă pentru acţiunile lui.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite