Dossey, în poarta Raiului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghanezul a decedat ieri dimineaţă, la Spitalul Bagdasar, în urma unui stop cardiorespirator. Lumea fotbalului deplânge dispariţia portarului Dossey. Este considerat unul dintre puţinii străini care nu au păcălit fotbalul din România.

După trei luni de speranţe, portarul Ibrahim Dossey ne-a părăsit, ieri dimineaţă, în urma unui stop cardio­respirator. Lumea fotbalului este îndurerată şi în stare de şoc. Colegi, prieteni apropiaţi se aşteptau ca acesta să îşi revină, mai ales că medicii erau încrezători în şansele lui de recuperare.

„Era printre singurii străini care nu au păcălit fotbalul din România”, spune Dinu Gheorghe. Ieri, am sunat-o pe soţia acestuia. Printre lacrimi, aceasta ne-a povestit ce s-a întâmplat în ultimele zile de viaţă ale portarului.

”De când s-a scris în ziare că este bine şi funcţiile sale vitale sunt normale, doctorii nu s-au mai ocupat de el. L-au lăsat”, ne-a declarat Ionela. Mai mulţi conducători de fotbal din România sunt de părere că ghanezul a fost unul dintre străinii care nu au păcălit fotbalul în România.

„Era tipul de jucător pe care orice antrenor şi preşedinte de club şi l-ar fi dorit şi nu este întâmplător faptul că atâta lume îl apreciază pentru ce a fost”, a declarat, ieri, Dinu Gheorghe. Ioan Niculae, patronul lui FC Braşov, prima echipă a lui Dossey de la venirea în România, spune că acesta era un exemplu de caracter.

Ionuţ dragomir, revoltat pe medici

„Ştiam şi eu ce ştie toată lumea, că a avut un accident în toamnă, dar aşa cum Toni Doboş şi-a revenit, speram ca şi el să îşi revină. Era un exemplu de caracter. Mare păcat că s-a mai dus un om în accident de maşină”, spune Niculae.

Fostul său coleg de la Pandurii şi cel care a fost alături de Ionela Dossey tot timpul, Ionuţ Dragomir, este revoltat de modul în care a fost îngrijit colegul său. „M-a sunat soţia lui şi m-a anunţat că Dossey a murit. Sunt consternat. Probabil trebuia mutat din spital. L-am vizitat acum trei zile şi era foarte rău”, ne-a mărturisit fundaşul.

S-a remarcat la FC Braşov

Dossey a intrat în fotbalul românesc în 2001, pe când îmbrăca tricoul echipei FC Braşov. După două sezoane şi jumătate bune cu gruparea de sub Tâmpa, portarul a fost transferat la Rapid. Cel mai important moment al carierei sale a fost partida tur dintre Rapid şi Anderlecht, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, sezonul 2003-2004, scor 0-0.

Din păcate pentru el, în Giuleşti, Ibrahim mai mult a gafat. Astfel că în următoarea iarnă s-a întors la Braşov, pentru alţi doi ani. Pe lângă legitimarea la Unirea Sânicolau-Mare, ghanezul a mai avut apariţii rare şi la Pandurii Târgu Jiu, ultima formaţie pentru care a mai reuşit să apere. În total, a strâns peste 90 de meciuri în Liga I şi aproape 40 de partide în liga a doua.

A recunoscut un blat în Liga I

Ibrahim Dossey a avut curajul să dezvăluie culisele unui meci FC Braşov - FCM Bacău din 2001. Ibrahim a povestit la TV Sport (actualul sport.ro) cum s-au petrecut lucrurile în partida respectivă. „La început au spus că trebuie să le dăm meciul celor din Bacău.

Mai târziu, în repriza a doua, ne-au zis că, dacă putem să înscriem, să o facem, să câştigăm partida. Când ne-au spus că trebuie să le dăm meciul am fost nedumerit, pentru că nu este corect. Mă hotărâsem să nu joc, dar antrenorul de portari Andrei Şanta m-a sfătuit ca eu să apăr cât pot de bine.

Aşa am făcut“, a povestit goalkeeperul, care nu cunoştea cuvântul „blat“.Partida a fost câştigată de braşoveni cu 2-0, după ce la pauză fusese 0-0.

Trei luni de comă

Pe 13 septembrie, Ibrahim Dossey a fost implicat într-un grav accident rutier pe DN1, în apropierea localităţii Breaza. La ora 9.40, maşina fotbalistului, un Volkswagen Polo, a derapat şi a intrat pe contrasens, unde a lovit o Dacia Logan care circula regulamentar.

În urma accidentului, Dossey, aflat singur în autovehicul în acel moment, a intrat în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral grav şi o fractură craniană cu înfundare. Din cealaltă maşină, doar două persoane din cele patru au avut nevoie de îngrijiri medicale mai serioase. De atunci, fotbalistul nu a reuşit să-şi mai revină.

Singurul moment în care s-a sperat că se va produce o minune a fost în urmă cu o lună, atunci când Dossey şi-a mişcat mâinile, doctorii hotărând să-l deconecteze de la aparate şi să-l lase să respire singur. Marius Lăcătuş, Gică Hagi şi Gică Popescu erau decişi să suporte cheltuielile şi transportul lui Dossey la o clinică din Germania pentru un tratament.

Doboş a văzut moartea cu ochii

Fostul preşedinte al clubului Universitatea Cluj a fost şi el victima unui accident de circulaţie pe 31 august. Anton Doboş a adormit la volanul maşinii în jurul orei 3.20, pe când se afla pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, ulterior lovind un TIR parcat regulamentar. Din fericire pentru el, Doboş a scăpat cu viaţă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite