Dorinel Munteanu: „Nu cred că cineva îmi va depăşi selecţiile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai selecţionat jucător din istoria echipei naţionale a vorbit deschis despre şansele ca cineva să-i depăşească recordul de 134 de selecţii. Dorinel a spus că Steaua nu are nevoie de antrenor deoarece Gigi Becali decide tot ce se întâmplă acolo.

Citiţi şi
Dorinel Munteanu: „Tensiune foarte mare în Germania“
Cluj: Dorinel Munteanu: „Hagi şi Dan Petrescu aveau atuuri să antreneze echipa naţională”

Adevărul: Cum vezi lupta din cupele europene în acest sezon?


Dorinel Munteanu: Mă bucur mult pentru Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ, care au reuşit să facă performanţă. Din păcate, această realizare nu este suficientă să putem vorbi de faptul că echipele din est domină Europa. Până acolo este cale lungă pentru că aceste apariţii sunt sporadice. În est, fotbalul de performanţă a început acum 4-5 ani, după investiţii masive.

E nevoie de rezultate şi în Champions League?

E greu în Liga Campionilor, cea mai importantă competiţie, în care domină echipele din Anglia. De asemenea, să dobori alţi titani precum Real Madrid, Milan sau alte nume sonore este imposibil. Pentru un antrenor este un lucru deosebit să antreneze acolo. Am avut această şansă, însă, din păcate, am avut parte de trei înfrângeri.

Cine crezi că ar fi cel mai potrivit să antreneze Steaua?

La Steaua, Gigi poate să decidă tot. El nu are nevoie nici de antrenor şi nici de o persoană care să conducă. A fost o perioadă proastă pentru mine, dar, fără a vrea să jignesc suporterii, nu mai vreau să aud de Steaua în acest moment. Am mers acolo cu sufletul şi ştim cu toţii cum am plecat.

Când crezi că va apărea un jucător care să-l depăşească pe Dorinel Munteanu la echipa naţională?

Jucătorul care vine la echipa naţională trebuie să fie constant. Noi nu am avut parte de accidentări, ne-am calificat la turnee finale, unde am jucat multe meciuri şi am avut rezultate. Sunt multe lucruri de care depinde un jucător pentru a depăşi un record. Aştept, dar nu cred că va fi în curând un fotbalist care ­să-mi depăşească numărul de selecţii.

Echipa la care ai jucat cinci ani, Wolfsburg, este pe primul loc în Bundesliga...

Când eram acolo exista un plan pe termen lung pentru accederea în Champions League, iar în acest an vor câştiga titlul. Wolfsburg are prima şansă şi nu poate rata campionatul. Este un oraş micuţ şi cred că nici lor nu le vine să creadă ce au realizat, dar cu siguranţă este pe merit. Mulţi nu credeau că vor rezista, dar acum sunt surprinşi. Pe lângă că se investeşte foarte mult, există şi libertatea antrenorului.

Dintre Köln şi Wolfsburg, echipele la care ai jucat în Germania, unde ţi-ai dori să antrenezi?

Pentru mine Köln a rămas a doua casă, acolo sunt stabilit şi cu familia. Este un club cu tradiţie, cu suporteri fanatici, care în liga a doua veneau câte 50.000 pe stadion. Mi-aş dori să-mi încep cariera în Bundesliga, unde am trăit o experienţă foarte plăcută. 

5 este numărul de echipe antrenate de Dorinel Munteanu până în acest moment .

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite