Dorin Goian a intrat în bârlogul „urşilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaşul român a semnat un contract pe trei sezoane cu Glasgow Rangers, echipa cu cele mai multe titluri de campioană din lume (54). La primul contact cu actuala campioană a Scoţiei, Dorin Goian s-a arătat copleşit de istoria „protestanţilor“.

Schimbare de aer pentru „Goe", care a lăsat tumultuoasa Sicilie pentru sobrietatea specifică Marii Britanii. După câteva zile de negocieri intense cu Palermo, Glasgow Rangers a acceptat să plătească 850.000 de euro, iar Goian a semnat un contract pe trei ani cu multipla campioană a Scoţiei.

Astfel, în sfârşit un român va îmbrăca tricoul albastru al „protestanţilor", încercând să răzbune ghinionul teribil pe care l-a avut „Didi" Prodan. Legitimat doi ani şi jumătate la Rangers (1998-2001), actualul oficial FRF n-a apucat să joace vreun meci din cauza unei accidentări serioase la genunchi. În schimb, perfect sănătos după vizita medicală efectuată luni, Goian ar fi putut debuta chiar aseară la noua sa echipă, cu Malmö în preliminariile Ligii Campionilor, însă a avut probleme cu permisul de muncă. Cum tricolorul n-a bifat 75% din meciurile naţionalei României din ultimii doi ani, permisul nu se emite automat, ci doar în urma unui apel pe care Rangers îl va depune bazându-se pe faptul că Goian a fost afectat de accidentări.

Debutează sâmbătă

„ Cred că fotbalul scoţian mi se potriveşte mai bine decât cel italian. Sper doar să fiu sănătos şi să joc. N-am apucat să ies, să văd oraşul, Cu siguranţă, voi vizita şi muzeul clubului, atunci când voi avea timp", a fost prima reacţie a fotbalistului sucevean. „Goe" este conştient că a ajuns în curtea clubului cu cele mai multe titluri de campioană din lume, „urşii" de la Rangers câştigând campionatul Scoţiei de 54 de ori, inclusiv ultimele trei ediţii. „Am văzut doar baza de antrenament, este una extraordinară. Au opt terenuri care arată ca nişte mese de biliard, fiecare grupă de juniori are propriul antrenor de portari, propriul preparator", a mai spus Goian, impresionat de facilităţile oferite de „Ibrox Park".

De partea cealaltă, oficialii lui Rangers sunt şi ei mulţumiţi de proaspăta achiziţie. „Dorin e puternic şi agresiv, cu o bună lovitură de cap. Are experienţă în Liga Campionilor şi multe meciuri la nivel înalt. Cu siguranţă, ne va ajuta", a declarat managerul Ally McCoist. Cel mai probabil, primul meci al lui Goian la Rangers va fi sâmbătă, în deplasare, cu St. Johnstone, în timp ce debutul în faţa propriilor fani se va produce în amicalul de lux cu Chelsea de la 6 august.

Fotbalişti români în Scoţia

Daniel Prodan (Rangers)    0 meciuri / 0 goluri
Marius Niculae (Inverness)    35 de meciuri / 8 goluri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite