Dorin Goian, cel mai bun fundaş din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru foşti fundaşi români l-au nominalizat pe jucătorul stelist pe primul loc. Stelistul Dorin Goian i-a impresionat pe Gică Popescu, Alexandru Boc, Ion Marin şi Cristian Dulca.

Patru personalităţi din fotbalul românesc, care au jucat pe postul de fundaş, şi-au exprimat pentru „Adevărul” opţiunile. Toate au avut un numitor comun: Dorin Goian. Gică Popescu nu a putut face o departajare între Goian, Rădoi şi Tamaş, punându-i pe toţi pe treapta întâi.

„Goian are un foarte bun joc aerian şi impresionează prin urcările sale în atac. Rădoi este un adevărat lider de echipă, recuperează foarte bine mingile, iar multe faze de atac pleacă de la el. Tamaş este poate cel mai tehnic dintre cei trei şi are un plasament foarte bun”, i-a caracterizat fostul căpitan al naţionalei României.

Boc: „Goian e un om adevărat”

Un alt fost fundaş „de fier” din campionatul românesc, Alexandru Boc, actual vicepreşedinte al LPF, l-a văzut pe primul loc tot pe Dorin Goian. „Îmi place foarte mult seriozitatea lui Dorin.

Are o eficacitate foarte bună atunci când urcă în atac. Apreciez foarte mult felul lui de a fi. Goian este un om adevărat, un mare caracter”, l-a caracterizat fostul fotbalist din anii ’70.

Pe treapta a doua, Boc l-a nominalizat pe Dorel Stoica (Universitatea Craiova), urmat de Vasile Maftei (Rapid).Un ex-internaţional, Cristian Dulca, a optat pentru cel mai bun fundaş tot pe Dorin Goian.

Actualul antrenor secund de la echipa FC Vaslui l-a pus pe locul 2 pe elevul său Gabriel Cânu, iar pe poziţia a treia pe liderul apărării Unirii Urziceni, George Galamaz.

Antrenorul echipei Farul Constanţa, Ion Marin, fost fundaş la Dinamo, unde a primit porecla de „Săpăligă” datorită felului de a deposeda, a avut următoarea ierarhie: Dorin Goian, Cadu (CFR Cluj), Mirel Rădoi.

Dorin Goian

image

Fundaşul este un jucător indispensabil atât la echipa de club, cât şi la naţională. La 28 de ani, Dorin Goian a ajuns la maturitate şi s-a remarcat în ambele faze ale jocului: apărare şi atac. A fost şi este curtat de numeroase echipe din străinătate, dar nu a reuşit niciodată să se transfere.



Mirel Rădoi


image

Este liderul echipei Steaua. A jucat atât în centrul defensivei, cât şi ca fundaş lateral. La 27 de ani şi după opt sezoane şi jumătate la echipa din Ghencea, Rădoi ar dori să plece la o grupare mai mare de peste hotare. Internazionale Milano s-a interesat în vară de el.




Gabriel Tamaş


image

Fundaşul dinamovist a fost readus în vară sub formă de împrumut, conducerea din Ştefan cel Mare dorindu-l foarte mult pentru a reuşi să cucerească titlul de campioană. A evoluat în multe partide chiar dacă a fost accidentat, fapt apreciat de suporteri şi conducătorii clubului Dinamo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite