FOTBAL: Domenech afirmă că Ribery este apt să joace cu Insulele Feroe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL:  Domenech afirmă că Ribery este apt să joace cu Insulele Feroe
FOTBAL: Domenech afirmă că Ribery este apt să joace cu Insulele Feroe

Selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Raymond Domenech, a afirmat marţi că mijlocaşul ofensiv Franck Ribery ar putea fi introdus pe teren în partida cu Insulele Feroe, în cazul în care echipa are nevoie de el, informează AFP.

Antrenorul lui Bayern, Louis van Gaal, a acceptat ca jucătorul să facă deplasarea în Feroe doar în cazul în care nu va evolua în partida din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, dar Domenech spune că fotbalistul poate să evolueze.

"El este apt şi poate juca 15-20 de minute, dacă este necesar. Astfel se pregăteşte şi pentru meciul de campionat al lui Bayern. Am discutat la telefon cu Van Gaal, dar asta nu înseamnă că obligatoriu îl voi folosi. Meciul o să fie unul dificil, complicat. Toate echipele se mobilizează în faţa noastră", a explicat selecţionerul francez.

Tehnicianul grupării germane a explicat acum câteva zile că a considerat că este bine ca Ribery să fie alături de lot, pentru că i-ar face bine "o schimbare de aer", după ce au apărut mai multe probleme între jucător şi oficialii clubului.

Întrebat dacă este deranjat de faptul că unii antrenori îi cer să menajeze anumiţi jucători, Domenech a răspuns: "Eu nu le spun antrenorilor ce să facă. Eu convoc fotbaliştii care vor să vină, nu mă implic în viaţa cluburilor".

Selecţionerul a adăugat că ştia de problemele medicale ale lui Thierry Henry şi a preferat ca acesta să se odihnească şi să se refacă până la următoarele meciuri din preliminarii.

Căpitanul echipei naţionale a Franţei în meciul de miercuri cu Insulele Feroe va fi fundaşul William Gallas. "Este o mândrie pentru mine să fiu căpitan, îmi face plăcere. Noi ne gândim numai la victoria de mâine, nu la următoarele partide. Ştim că este dificil să câştigăm aici, din cauza terenului, a climei, dar ne-am pregătit foarte bine. Am fi fost ajutaţi dacă Thierry Henry putea să joace", a spus jucătorul lui Arsenal.

Echipa naţională a Franţei face parte din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru CM 2010, alături de România, Serbia, Austria, Lituania şi Insulele Feroe. Reprezentativa din Hexagon va întâlni azi, în deplasare, naţionala Insulelor Feroe, după care, la 5 septembrie, va primi vizita naţionalei României.

Clasamentul Grupei 7

 1. Serbia 18p (7j), 2. Franţa 10p (5j), 3. Lituania 9p (7j), 4. Austria 7p (6j), 5. România 7p (6j), 6. Insulele Feroe 1p (7j).
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite