Doar golul îi lipseşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu (stânga), bucurându‑se pentru golul marcat de Cerci la meciul cu Chievo Verona
Mutu (stânga), bucurându‑se pentru golul marcat de Cerci la meciul cu Chievo Verona

Chiar dacă nu a marcat în victoria cu Chievo (1-0), Adrian Mutu a fost încă o dată cel mai bun jucător al Fiorentinei, contribuind la golul înscris de Cerci. Revenirea „Fenomenului“ la Florenţa, în faţa propriilor suporteri, nu s-a soldat şi cu golul aşteptat de întreaga suflare „viola“.

Ieri, Mutu s-a trezit mai devreme decât de obicei pentru ca microbiştii din Asia să se poată bucura şi ei de fotbalul din Serie A. Jucând de la 13.30, Fiorentina şi Chievo au  „luat prânzul" împreună, chiar pe teren, iar fanii din Florenţa au venit la meci cu gândul la o după-amiază perfectă de duminică: o victorie a favoriţilor, eventual cu un gol marcat de Mutu, revenit după nouă luni în iarba stadionului „Franchi".

Până la urmă, aşteptările suporterilor toscani s-au împlinit doar pe jumătate pentru că Fiorentina s-a impus cu 1-0, însă atacantul român nu s-a lipit de gol. „Senzaţia a fost că întreaga echipă aştepta o minune de la Mutu, care n-a oferit decât o mică parte din clasa sa", a scris siteul fiorentina.it, acuzând imprecizia românului la finalizare la puţinele ocazii pe care le-a avut.

„La fel ca la Catania, a fost cel mai bun de pe teren", au completat cei de la firenzeviola.it, remarcând aportul lui Mutu inclusiv la golul victoriei marcat de Cerci cu 10 minute înainte de final, printr-o centrare la firul ierbii de pe flancul stâng.

Victorie udată cu lacrimi

„Mutu s-a sacrificat ca de obicei, iar cu el în teren şi ceilalţi jucători au dat un randament mai bun", a comentat tehnicianul Sinişa Mihajlovici. De altfel, antrenorul sârb şi atacantul român s-au îmbrăţişat îndelung la finalul partidei, moment în care pe faţa lui Mutu şi-au făcut loc şi câteva lacrimi.

A fost prima victorie a lui Mihajlovici cu „Briliantul" pe teren, iar Fiorentina începe să recupereze punctele pierdute în startul stagiunii. Ce a lipsit? Doar un gol al lui Mutu. Poate miercuri, în deplasare, cu AS Roma.

Cifrele lui Mutu în meciul cu Chievo

Total şuturi 6
Şuturi pe poartă 1
Pase 39
Pase reuşite 74,36%
Driblinguri 5
Dueluri câştigate 10
Faulturi comise 5
Faulturi suferite 3

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite