Doar aparatele îl ţin în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muamba s-a prăbuşit din senin pe gazon sub privirile unui coechipier îngrozit
Muamba s-a prăbuşit din senin pe gazon sub privirile unui coechipier îngrozit

Fabrice Muamba a suferit un infarct în meciul Tottenham – Bolton şi e în stare critică.

În minutul 41 al meciului Tottenham - Bolton din sferturile de finală ale Cupei Angliei, la scorul de 1-1, fotbalul s-a oprit în loc. Mijlocaşul oaspeţilor, Fabrice Muamba, s-a prăbuşit inexplicabil pe teren, producând imediat panică: medici agitaţi, jucători cu lacrimi în ochi, spectatori şocaţi. Un infarct miocardic l-a lovit din senin pe Muamba, care a încetat să mai respire normal.

I s-a oprit inima de patru ori

Echipa medicală a folosit de cel puţin de două ori defibrilatorul încărcat electric, pacientul fiind resuscitat abia în drum spre spital. Până atunci, doar aparatele l-au ţinut în viaţă pe Fabrice în condiţiile în care, conform unor surse ale presei britanice, inima fotbalistului de 23 de ani s-ar fi oprit să mai bată în patru rânduri. Deşi jucătorul lui Bolton a ajuns în stare stabilă la terapie intensivă, doctorii au amintit despre faptul că orice se poate întâmpla în primele 24 de ore după un asemenea incident.

A jucat contra României

Muamba, de origine congoleză,  a trecut pe la toate naţionalele de tineret ale Angliei. La Under 21 a debutat în 2007, contra României lui Săndoi. Mai mult, cu Muamba titular, Anglia s-a calificat la Europeanul de anul trecut în urma unei duble cu România.

Fotbalişti care au murit de infarct

Jucător    Echipă    An
Klein    Uerdingen    1993
Hîldan    Dinamo    2000
Foe        Camerun    2003
Feher    Benfica    2004
Puerta    FC Sevilla    2007
Jarque    Espanyol    2009

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite