Doar o părere...Dinamo, pe val

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar o părere...Dinamo,  pe val
Doar o părere...Dinamo, pe val

Încurcate sunt potecile fotbalului. Dinamo începuse campionatul şovăind, iar în vâltoarea Europei îngenunchease în faţa lui Slovan sub ameninţările propriei galerii.

Returul cu cehii se anunţa un calvar. Stupoare însă. Lumea fotbalului a încremenit cu privirea înceţoşată. Victimele, împovărate de UEFA cu încă un gol în cârcă, au jucat dezinvolt şi eficace, învingând cu aportul decisiv al portarului Matache, care câştigă de 17 ori mai puţin decât titularul Lobonţ.

După înfrângerea din tur, nu toţi suporterii s-au manifestat nedemn. Unul dintre ei, un bărbat în puterea vârstei pe nume Dorel Man, nu suportase umilinţa şi-şi dăduse sufletul în locuinţa sa din Baia Mare. Familia ar fi dorit o compensaţie nobilă: un reprezentant al clubului din „Ştefan cel Mare“ să fie prezent la înmormântare.

Dacă lucrul acesta nu s-a întâmplat, ar fi fost ceva normal, dacă ar fi avut loc, ar fi fost ceva sublim. Iar dacă un înger i-a şoptit lui Dorel că favoriţii s-au calificat în Liga Europei, ba că au mai bătut-o şi pe Steaua, sufletul lui de martir al Zeului Fotbal ar fi tresărit brusc.

Trebuie să fii ori nătărău, ori geniu să vânturi eroii de la Liberec, renunţând la opt dintre titulari. Bonetti a făcut-o la startul confruntării cu Steaua. Obţinând o izbândă meritată, i-a ieşit pasienţa. Privind cu milă sau cu silă, nu se ştie, la detractorii de până mai ieri. Cu un picior pe scara de incendiu, vrând să se salveze, Borcea şi Turcu s-au răzgândit, zâmbind cu gura până la urechi. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite